Voorbeeld lesboekje Kidsweek in de Klas - actuele lesmethode begrijpend lezen

Kranten + lesboekjes

Wekelijks ontvangt u een pakket met kranten en lesboekjes begrijpend lezen bij u op school. Uw leerlingen kunnen letterlijk met de krant in de klas aan de slag. Met de bijgeleverde lesboekjes kunnen uw leerlingen de opdrachten zelfstandig of klassikaal maken.

Lees verder over het lesmateriaal »
Voorbeeld lesboekje Kidsweek in de Klas - actuele lesmethode begrijpend lezen

Digitaal

Wekelijks staat er een digibordles en digitale verwerkingsopdrachten voor u en uw leerlingen klaar in de digitale leeromgeving. Deze worden samengesteld op basis van de artikelen uit Kidsweek van die week. U hebt de mogelijkheid de resultaten van uw leerlingen digitaal te monitoren.

Lees verder over de digitale omgeving »

Waarom Begrijpend Lezen met Kidsweek in de Klas?

 

Strategie

Strategieën

Uw leerlingen leren middels de 7 leesstrategieën van Kidsweek in de Klas teksten beter te begrijpen. Of het nu gaat om het bepalen van een hoofd- gedachte of het maken van een samenvatting. Deze strategieën vormen de basis van onze methode.

Woordenschat

Woordenschat

Door het lezen van de krant vergroten uw leerlingen hun woordenschat. Tevens worden elke week in het lesmateriaal actuele nieuwswoorden en nieuwsplaatsen behandeld en zijn er extra woordenschat- oefeningen beschikbaar.

Kennis

Kennis v.d. wereld

Door het gebruik van de krant in de lessen vergroten uw leerlingen hun (achtergrond) kennis van de wereld. Daarnaast draagt het lezen van een krant bij aan de algemene ontwikkeling van leerlingen.


Testimonial

Juf Tamara over voordelen Kidsweek in de Klas

Juf Tamara van Thomas Aquinoschool (Sneek):

Ik vind 'Kidsweek in de Klas' zoals die nu is al een goede methode. De lessen zijn actueel en uitdagend, alle strategieën komen aan bod, een fijne en goede manier van toetsing. Ik ben ook er blij met de nieuwe woordenschat oefeningen. Het allerbelangrijkste is dat de kinderen het leuk vinden om te doen. Ik hoef ze niet meer te motiveren. Vooral de wereldoriëntatie kaarten vinden ze leuk.