Voorbeeldmateriaal

Bekijk het lesboekje voor Begrijpend Lezen met Kidsweek in de Klas hieronder.

Waarom kiezen voor Kidsweek in de Klas als begrijpend lezen methode?

 

Actualiteit

Actualiteit

Begrijpend Lezen met Kidsweek in de Klas behandelt wekelijks actuele artikelen uit Kidsweek. Door de actuele lessen wordt begrijpend lezen voor uw leerlingen weer leuk! Dit zorgt voor beter tekst- en nieuwsbegrip van leerlingen.

 

Strategie

Strategieën

Uw leerlingen leren middels de 7 leesstrategieën van Kidsweek in de Klas teksten beter te begrijpen. Of het nu gaat om het bepalen van een hoofd- gedachte of het maken van een samenvatting. Deze strategieën vormen de basis van onze methode.

Kennis

Kennis v.d. wereld

Door het gebruik van de krant in de lessen vergroten uw leerlingen hun (achtergrond) kennis van de wereld. Daarnaast draagt het lezen van een krant bij aan de algemene ontwikkeling van leerlingen.


Woordenschat

Woordenschat

Door het lezen van actuele artikelen vergroten uw leerlingen hun woordenschat. Tevens worden elke week in het lesmateriaal actuele nieuwswoorden en nieuwsplaatsen behandeld en zijn er extra woordenschat- oefeningen beschikbaar.

Testimonial

Juf Tamara over voordelen Kidsweek in de Klas

Juf Tamara van Thomas Aquinoschool (Sneek):

Ik vind 'Kidsweek in de Klas' zoals die nu is al een goede methode. De lessen zijn actueel en uitdagend, alle strategieën komen aan bod, een fijne en goede manier van toetsing. Ik ben ook er blij met de nieuwe woordenschat oefeningen. Het allerbelangrijkste is dat de kinderen het leuk vinden om te doen. Ik hoef ze niet meer te motiveren. Vooral de wereldoriëntatie kaarten vinden ze leuk.