Leskaart op maat

In samenwerking met diverse externe partijen maakt Kidsweek in de Klas educatieve content voor bedrijven. Deze educatieve content kan bestaat uit een advertorial en een leskaart of een volledig op maat gemaakte krant, waarin bedrijven hun boodschap richting kinderen kwijt kunnen.

0001 24

Leskaart - Thema: Tuinieren - 2018

Bij uw lespakket zit deze week (week 10) een extra leskaart. Deze leskaart hoort bij de het moestuin magazine dat bij de krant zit. Kidsweek in de Klas heeft een leskaart bij de het magazine ontwikkeld. In deze leskaart leren uw leerlingen iets over tuinieren. Ook kunt u met uw school een moestuinbak en Pokon moestuin grond winnen.

Download
Afbeelding leskaart 3

Leskaart - Thema: Kerstkaartenactie - 2017

De feestdagen zijn voor veel mensen een tijd van samenzijn, warmte en gezelligheid. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Meer dan een miljoen ouderen zijn eenzaam en veel van hen brengen de kerstdagen alleen door. Speciaal voor deze ouderen heeft het Nationaal Ouderenfonds een kerstkaartenactie opgezet. Wij willen graag deze ouderen verrassen met een persoonlijke kerstkaart. Het lesmateriaal ‘kerstkaart voor ouderen’ vertelt kinderen hoe een persoonlijke kerstwens voor een oudere te maken. In de lessen ervaren kinderen zelf hoe bijzonder en leuk het is om een persoonlijke kerstkaart te schrijven en te sturen. 

Download
Afbeelding leskaart2

Leskaart - Thema: Kinderrechten - 2017

Bij uw lespakket zit deze week (week 46) een extra leskaart. Deze leskaart hoort bij de advertorial SOS Kinderdorpen op pagina 10 van Kidsweek. Kidsweek in de Klas heeft een leskaart bij de advertorial ontwikkeld. In deze leskaart leren uw leerlingen alles over kinderrechten. Zij bedenken welke kinderrechten zij zelf belangrijk vinden en maken een tekening, gedicht of brief waarin ze aangeven waar elk kind op de wereld volgens hen recht op heeft.

Download
Afbeelding leskaart voedingscentrum

Leskaart - Thema: Voeding - 2017

Nieuwe website!
Het Voedingscentrum heeft een gloednieuwe website! Op 
www.voedingscentrum.nl/7-13jaar lezen uw leerlingen alles over gezond eten en de Schijf van Vijf, doen ze gezonde en lekkere ideeën op voor traktaties en recepten én testen zij zichzelf. Want hoe gezond eten uw leerlingen eigenlijk en wat weten zij al over eten?

Leskaart
Aan de hand van de extra leskaart stellen uw leerlingen een lekker en gezond dagmenu samen en geven zij zichzelf tips en tops over hun eigen voedingspatroon.

Download
Afbeelding leskaart

Leskaart - Thema: de Dierenbescherming - 2017

Bij uw lespakket zit deze week (week 43) een extra leskaart. Deze leskaart hoort bij de speciale krant over het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. In deze krant lezen uw leerlingen alles over het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Zij leren wat boeren moeten doen om sterren te verdienen van de Dierenbescherming en nemen een kijkje bij boer Ernst-Jan. Ook worden tips gegeven voor het maken van een diervriendelijk recept. U kunt de bijgevoegde leskaart kopiëren voor uw leerlingen, zodat elke leerling een eigen leskaart heeft.

Download
leskaart afbeelding

Leskaart | thema: Speel je fit | 2017

Bij uw lespakket zit deze week (week 24) een extra leskaart. Deze leskaart hoort bij de advertorial Speel je Fit op pagina 8 van de Hartstichting en de KNVB. In de advertorial lezen uw leerlingen alles over bewegen en waarom Speel je Fit is bedacht. In de leskaart staan drie opdrachten. Bij de eerste opdracht maken uw leerlingen tekstvragen aan de hand van een woordpuzzel. Bij opdracht 2 mogen ze de oefeningen van de negen sporthelden op youtube.com/speeljefit bekijken en hier een aantal vragen over beantwoorden. En de laatste opdracht is een bewegingsopdracht, waarbij ze laten zien wat ze deze les hebben geleerd.

Download
leskaart screenshot

Leskaart | thema: dieren | 2017

Bij uw lespakket zit deze week (week 23) een extra leskaart. Deze leskaart hoort bij de speciale Diergaarde Blijdorp krant.

In deze speciale krant van Diergaarde Blijdorp lezen uw leerlingen alles over Blijdorp en haar inwoners.Aan de hand van de krant en de leskaart leren uw leerlingen over verschillende dieren en wat voor een mooie dingen er te beleven zijn in deze dierentuin.

 

Download
cn

Leskaart | Thema: tekenen en script schrijven | 2017

Bij uw lespakket van Kidsweek in de Klas zit deze week (week 20) een extra opdrachtkaart. Deze hoort bij de advertorial op pagina 8 van Cartoon Network Imagination Studios.

Wedstrijd: Imagination Studio Awards
Cartoon Network organiseert de wedstrijd Imagination Studio Awards speciaal voor uw leerlingen. Ze zijn op zoek naar creatief talent en hopen met deze wedstrijd dat kinderen hun creatieve kant leren ontdekken. Met de opdrachtkaart leren uw leerlingen tekenen, een script schrijven en een storyboard maken.

Download
WVOW

Krant Week van Ons Water I Thema: Water I 2017

Bij uw pakket kranten zit deze week de krant Week van Ons Water. In de krant lezen uw leerlingen alles over water. Van interviews met watertopsporters, tot vissen tellen in rivieren. Ook leest u allerlei weetjes over water en wat uw leerlingen allemaal kunnen doen tijdens de Week van Ons Water. Op de posters staan leuke waterproefjes die u samen met uw leerlingen kunt uitvoeren. 

Download
nuddd

Leskaart I Thema: Romeinen I 2016

Deze leskaart en advertorial (week 49) worden u aangeboden door Ploegsma kinder- & jeugdboeken.

In de leskaart leren kinderen meer over de Romeinen en de Galliërs.

Download
wildlands

WILDLANDSkrant I Thema: Natuur en dier I 2016

Lees hier alles over WILDLANDS in deze mooie krant.

In WILDLANDS maak je een wereldreis in één dag! Je ontdekt nieuwe werelden, staat oog in oog met wilde dieren en beleeft de spannendste avonturen. Erg leuk voor een leerzame en avontuurlijke schoolreis.

Download
cinekid afb

Leskaart I Thema: Cinekidkrant I 2016

Bij uw lespakket van Kidsweek in de Klas zit deze week (week 39) een extra leskaart. Deze hoort bij de Cinekidkrant die u bij Kidsweek ontvangt.

Cinekidkrant
Omdat Cinekid jarig is, hebben Cinekid en Kidsweek een speciale krant gemaakt.
Het Cinekid Festival is hét film-, tv- en nieuwe mediafestival voor kinderen. Met de beste jeugdfilms, -televisie, technische snufjes, workshops én BN’ers. Dit jaar is het dubbelfeest, want het festival bestaat 30 jaar!  Het Cinekid Festival is door het hele land te bezoeken. Kijk voor meer informatie op www.cinekid.nl. 

Download
wildlands

Leskaart I Thema: Natuur en dier I 2016

Bij uw lespakket van Kidsweek in de Klas zit deze week (week 37) een leskaart over WILDLANDS.

In de leskaart leren kinderen alles over de dieren en de verschillende werelden die er in WILDLANDS te ontdekken zijn. In WILDLANDS maak je een wereldreis in één dag! Je ontdekt nieuwe werelden, staat oog in oog met wilde dieren en beleeft de spannendste avonturen. Erg leuk voor een leerzame en avontuurlijke schoolreis.

Download
mees kees bewerkt 1

Leskaart I Thema: Mees Kees viert feest I 2016

Bij uw lespakket van Kidsweek in de Klas zit deze week (week 36) een extra leskaart. Deze hoort bij de mees Kees-krant die u in Kidsweek vindt.

Mees Kees is jarig! Zijn boekenserie bestaat 10 jaar en daarom deze krant. In deze krant lezen uw leerlingen alles over Groep 6b, de klas waar mees Kees les aan geeft, over Rick de Haas die de illustrator is voor de mees Kees boeken, de film mees Kees langs de lijn en nog veel meer!

Download
afbeelding Op weg naar Rio

Krant Olympische Spelen | Thema: Op weg naar Rio | 2016

Bij het lespakket van Kidsweek in de Klas zit in week 25 een extra bijlage. Deze krant is gemaakt in opdracht van NOC*NSF naar aanleiding van de Olympische Zomerspelen, van 5 tot en met 21 augustus in Rio de Janeiro (Brazilië). In de krant staan onder meer interviews met sporters van TeamNL op weg naar Rio, maar er is ook veel aandacht voor de Olympische waarden: Excelleren, Respect en Vriendschap. Zo vertellen tophockeyers Billy Bakker en MircoPruyser hoe het is om naast teamgenoten op het veld in het echte leven beste vrienden te zijn. Judoka Dex Elmont legt uit waarom respect zo belangrijk is bij judo. Op de judomat is het de bedoeling dat je elkaar tegen de grond werkt, maar hoe doe je dat zonder ruzie met elkaar te krijgen? 

Download
CN

Leskaart | Thema: tekenen en script schrijven | 2016

Bij uw lespakket van Kidsweek in de Klas zit deze week (week 23) een extra opdrachtkaart. Deze hoort bij de advertorial op pagina 8 van Cartoon Network Imagination Studios.

Cartoon Network Imagination Studios organiseert de wedstrijd Imagination Studio Awards speciaal voor uw leerlingen. Ze zijn op zoek naar creatief talent en hopen met deze wedstrijd dat kinderen hun creatieve kant leren ontdekken. Met de opdrachtkaart leren uw leerlingen tekenen, een script schrijven en een storyboard maken.

Download
FFN afb

Leskaart | Thema: Natuur en dier (deel 2) | 2016

Deze leskaart hoort bij de advertorial over natuurbeschermers op pagina 8 (week 20) van Future For Nature.

In de advertorial lezen uw leerlingen alles over natuurbeschermers Thai Van Nguyen en Matthew Shirley. Deze natuurhelden proberen de schubdieren en pantserkrokodillen te redden.

In de leskaart leren uw leerlingen met verschillende creatieve opdrachten alles over deze bijzondere dieren. Ook leren ze wat Future For Nature is en waarom deze organisatie zo belangrijk is voor de natuur.

Download
koningsdag afbeelding

Leskaart | Thema: Koningsdag | 2016

Op 27 april viert Willem-Alexander zijn verjaardag. Terwijl hij het volk koninklijk toewuift, kunnen uw leerlingen mooi hun oude spullen verkopen op de vrijmarkt! Jong Ondernemen en Kidsweek geven uw leerlingen tips om dit jaar écht goed voorbereid de markt op te gaan.

In Kidsweek lees je alles over Koningsdag en in de bijgevoegde leskaart testen uw leerlingen hun Koningsdag-kennis.

Download
fffn

Leskaart | Thema: Natuur en dier (deel 1) | 2016

Deze leskaart hoort bij de advertorial over dierenhelden op pagina 8 (week 14) van Future For Nature.

In de advertorial lezen uw leerlingen alles over dierenheld Wietse van de Black Fish Foundation en hoe jij ook mee kunt helpen de zeewereld te beschermen. Daarnaast maken ze kennis met de andere twee dierenhelden. Thai, die zich inzet voor bedreigde schubdieren en Matthew die zich inzet voor een zeldzame krokodillensoort.

In de leskaart maken uw leerlingen tekstvragen aan de hand van een kruiswoordpuzzel. Daarnaast denken ze mee over de stichting van Wietse en maken ze vragen over de andere helden en dieren.

Download
grijze jager afbeelding

Leskaart | Thema: De Grijze Jager | 2016

Bij uw lespakket zit deze week een extra leskaart. Deze leskaart hoort bij de bijlage ‘De Grijze Jager Viert Feest’ in het midden van de krant en bestaat uit acht pagina’s. Met veel enthousiasme hebben wij deze bijlage en leskaart samen met Uitgeverij Gottmer ontwikkeld.     

In de advertorial lezen uw leerlingen alles over de boekenserie De Grijze Jager en in de leskaart testen ze hun Grijze Jager kennis door middel van een kruiswoordpuzzel.

Download
tomaten

Leskaart | Thema: De tomatenplant | 2016

Bij uw lespakket zitten deze week tomatenzaadjes van Heinz. Wat u met deze tomatenzaadjes kunt doen leest u op pagina 8 en 9 van Kidsweek en in de leskaart (die is bijgevoegd bij u pakket kranten).

In Kidsweek lezen uw leerlingen alles over de tomaat. In een vijf stappenplan lezen uw leerlingen hoe ze tomaten kunnen kweken met de bijgevoegde tomatenzaadjes en wordt er uitgelegd hoe ketchup wordt gemaakt. In de leskaart testen ze hun tomatenkennis door middel van allerlei vragen. Ook gaan ze zelf tomatenkweekbakjes van wc-rolletjes knutselen, waarin ze zelf tomaten kunnen kweken.

Download
KiKa leskaart

Leskaart | Thema: KiKa in de klas | 2016

Uw leerlingen maken met behulp van de advertorial en leskaart kennis met het lesprogramma van ‘KiKa in de klas’. Ze krijgen een kijkje in het leven van Elise en Emma. Twee vriendinnen uit de bovenbouw van de basisschool die te maken krijgen met kinderkanker. Emma wil met haar klas geld inzamelen voor KiKa om Elise en alle andere kinderen met kanker te helpen. Uw leerlingen leren deze les wat KiKa is en wat KiKa doet. Bij het maken van de leskaart gaan de leerlingen – net als Emma – een actie voor KiKa voorbereiden en uitvoeren. Ze volgen een stappenplan en krijgen actietips.

Download
Liliane leskaart

Leskaart | Thema: Liliane Fonds | 2016

Uw leerlingen leren aan de hand van de advertorial en leskaart dat gehandicapte kinderen in arme landen vaak niet naar school kunnen. Ze leren dat elk kind wereldwijd het recht heeft om naar school te gaan en dat het Liliane Fonds een groot gedeelte van deze gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden een kans biedt om naar school te gaan. Samen met uw leerlingen kunt u het lied ‘Herrie op het plein’ oefenen in de klas en op 10 maart zoveel mogelijk herrie maken om aandacht te vragen voor de actie ‘Wij trekken aan de bel’.

Download
Kika in de Klas

Leskaart | Thema: KiKa in de klas | 2016

Deze leskaart en advertorial (week 3) worden u aangeboden door KiKa.

De leerlingen maken met behulp van de leskaart kennis met het lesprogramma van ‘KiKa in de klas’. Bij het maken van de leskaart gaan de leerlingen aan de slag met een fotostrip, woordzoeker en filmpje. Na het maken van deze leskaart kun je samen met de leerlingen starten met het lesprogramma van ‘KiKa in de klas’. Het lesprogramma geeft een kijkje in het leven van Elise en Emma. Twee vriendinnen uit de bovenbouw van de basisschool die te maken krijgen met kinderkanker. Tijdens het lesprogramma leren kinderen hoe de dagen in het ziekenhuis eruit zien, wat voor gevolgen deze ziekte allemaal met zich mee brengt en waarom onderzoek naar kinderkanker zo belangrijk is.

Download
meccano leskaart

Leskaart | Thema: Techniek | 2015

Deze leskaart en advertorial (week 46) worden u aangeboden door Spinmasters.

Veel kinderen weten nog niet wat ze later willen worden. Logisch! Ze hebben nog alle tijd om hierover na te denken. Uit onderzoek blijkt dat steeds minder kinderen voor een technische opleiding kiezen. Jammer, want techniek is vaak leuker dan ze denken. Meccano wil met deze leskaart over techniek laten zien hoe leuk techniek kan zijn!

Download
woordzoeker

Leskaart | Thema: woordzoeker | 2015

Deze leskaart en advertorial (week 44) worden u aangeboden door Goliath Games.

Wist je dat een woordzoeker ook wel een speurpuzzel wordt genoemd? En dat de eerste woordzoeker al in 1968 werd gemaakt? Ja echt waar. Alles over de woordzoeker lees je in de advertorial. Bij de leskaart – behorende bij de advertorial – mogen uw leerlingen een woordzoeker oplossen en gaan ze op internet zelf een woordzoeker maken.

Download
leskaart romeinen afbeelding

Leskaart | Thema: Romeinen | 2015

Deze leskaart en advertorial (week 37) worden u aangeboden door Ploegsma kinder- & jeugdboeken.

Wist je dat de Romeinen op papyrus schreven? En dat ze hun kleren in urine wasten? Ja echt waar. Meer van dit soort interessant weetjes vindt u in de advertorial en leskaart. Hier maken uw leerlingen op een speelse manier kennis met de Romeinen en het Romeinse Rijk.

Download
Leskaart SpongeBob versie 2

Leskaart | Thema: Zeedieren | 2015

Deze leskaart en advertorial (week 25) worden u aangeboden door Universal Pictures.

De onderwaterwereld heeft nog steeds heel veel geheimen. Voor iedereen. Nog steeds worden er onbekende zeedieren ontdekt op de bodem van de oceanen…
In de advertorial en leskaart maken uw leerlingen op een speelse manier kennis met een aantal zeedieren. De leskaart bestaat uit een kennistest, wist-je-datjes en wat testvragen. Ook gaan uw leerlingen aan de slag met een kruiswoordpuzzel.

Download
ga voor aap

Leskaart | Thema: Orang-oetans | 2015

Deze leskaart en advertorial (week 17) worden u aangeboden door Zapp Your Planet en de WNF-Rangerclub.

Het bos, de leefomgeving van de orang-oetan, wordt bedreigd. Door o.a. het kappen van bomen. De afgelopen 25 jaar is maar liefst de helft van het orang-oetanbos op Borneo verdwenen. Zapp Your Planet en de WNF-Rangerclub willen samen met kinderen actievoeren. Om zoveel mogelijk geld in te zamelen en daarmee zoveel mogelijk nieuw bos aan te leggen. Met de advertorial en de leskaart maken uw leerlingen op een speelse manier kennis met de orang-oetan.

Download
bears

Leskaart | Thema: Bruine beer | 2015

Deze leskaart en advertorial (week 16) worden u aangeboden door Disney.

Veel mensen denken bij Disney meteen aan Frozen en de Lion King. Maar de beroemde filmstudio kan nog meer: bijzondere natuurfilms maken! Vanaf 22 april draait de documentaire Bears in de bioscoop. In de advertorial en leskaart, behorende bij deze film, maken uw leerlingen op een speelse manier kennis met de bruine beer. De leskaart bestaat uit een pittige berenkennistest en interessante berenweetjes. Ook gaan uw leerlingen aan de slag met een rebus.

Download