Nieuws

­čĹŹ Like Kidsweek in de Klas en blijf op de hoogte ┬╗

Boekentip: 'Kruip in de huid van een piraat!'

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Deze week een boek over piraten. Benieuwd? 

Lees verder ┬╗

 

7 tips op slimmer te Googlen

Zoekmachines als Google geven bijna altijd het antwoord op elke vraag. Toch lukt het soms niet om precies dat te vinden wat je zoekt. Wij helpen met zeven zoektips.

Lees verder ┬╗

 

Vacature: onderwijsredacteur

Young & Connected, uitgever van Kidsweek, Samsam en 7Days is op zoek naar een onderwijsredacteur (24ÔÇô32 uur). Je ontwikkelt lesmateriaal voor Kidsweek, 7Days en Mediawijsheid. Je digitaliseert lesmateriaal in onze digitale leeromgeving LessonUp.

Lees verder ┬╗

 

Download het kerstboekje

Cadeautje voor de feestdagen! Gratis Kidsweek kerstboekje vol met:
- puzzels
- quizzen
- knutseltips
- recepten

├ęn een leuke lees- en rekenopdracht.

Download & print het boekje hier ┬╗

 

Nieuw: de Kidsweek in de Klas shop

Bent u nog op zoek naar een leuk cadeau voor uw klas? Behalve een krant heeft Kidsweek nog veel meer leuke producten!

Neem een kijkje in de webshop ┬╗

 

Nieuw: Leskaart overstromingen

Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen komen bij heftige nieuwsgebeurtenissen in aanraking met het nieuws. Ze zien beelden op televisie, lezen erover in kranten of komen nare foto's tegen via social media. Het is belangrijk om met uw leerlingen te praten over heftige gebeurtenissen, zoals natuurrampen. Met deze les helpen wij u om de overstromingen in Houston te bespreken met uw leerlingen.

Download het lesmateriaal ┬╗

 

Nieuw: Kidsweek in de Klas op Facebook

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in het onderwijs? Gratis lesopdrachten voor begrijpend lezen, mediawijsheid en burgerschap in je tijdlijn? Volg Kidsweek in de Klas op Facebook en mis niets!

Kidsweek in de Klas op Facebook ┬╗

 

Nieuw: Leskaart aanslagen

Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen komen bij heftige nieuwsgebeurtenissen in aanraking met het nieuws. Ze zien beelden op televisie, lezen erover in kranten of komen nare foto's tegen via social media.

Het is belangrijk om met uw leerlingen te praten over heftige gebeurtenissen, zoals aanslagen. Met deze les helpen wij u om het onderwerp 'aanslagen' in uw klas bespreekbaar te maken en uw leerlingen niet bang te maken.

Download het lesmateriaal ┬╗

 

Nieuw: Leskaart verkiezingen

Kidsweek besteedt in de aanloop naar de verkiezingen elke week ruim aandacht aan de belangrijkste politieke partijen. Kidsweek vroeg de politici onder meer naar hun beste vrienden van een ándere politieke partij, wat ze voor kinderen willen doen en wat hun grootste blunder ooit is.

Samen met de inhoudelijke informatie komt dit toch wat saaie onderwerp voor kinderen tot leven. Speciaal bijbehorend lesmateriaal voor het basisonderwijs helpt docenten bovendien om er ook in de klas aandacht aan te besteden. Dit lesmateriaal is gratis beschikbaar voor alle scholen in Nederland.

Download het lesmateriaal ┬╗

 

Gebruikt u de lessen begrijpend lezen, woordenschat en de zelfstandig werkkaarten al van Kidsweek in de Klas?

En wilt u de krant nog voor andere doeleinden inzetten? Lees dan onderstaande lesidee├źn!

De Kidsweek tv-presentatoren
Laat uw leerlingen in tweetallen op een enthousiaste manier het belangrijkste nieuws uit Kidsweek vertellen. Bij de voorbereiding valt te denken aan het schrijven van de teksten, het verzamelen van attributen en het verdelen van de rollen.

Lees verder ┬╗

 

Aanmeldingen NOT gestolen

Heeft u zich de woensdag op de NOT aangemeld voor 2 maanden gratis Begrijpend lezen digitaal van Kidsweek in de klas of een andere aanbieding? Al onze aanmeldingen van woensdag zijn uit een auto gestolen. U kunt zich alsnog aanmelden via www.kidsweekindeklas.nl/notactie dan maken we het zo spoedig mogelijk voor u in orde!

 

Ella wint Schrijfgeheimen Schrijfwedstrijd

De winnaar van de Schrijfgeheimen Schrijfwedstrijd is bekend! Ella Radovcic uit groep 7 van de 6e Montessorischool Anne Frank in Amsterdam ging er met de hoofdprijs vandoor: haar verhaal op de voorpagina van Kidsweek!

Lees verder ┬╗

 

Strategietoetsen staan online.

Indien leerlingen uitvallen op het gebied van begrijpend lezen, is niet altijd direct duidelijk wat hier de reden van is. Met behulp van de strategietoetsen kunt u achterhalen of uw leerling moeite heeft met de aangeboden leesstrategie├źn. Door de afname van de strategietoetsen krijgt u meer inzicht in de denkwijze van uw leerlingen en kunt u uiteindelijk gerichte hulp bieden.

Lees verder ┬╗

 

Kidsweek in de Klas nu ook geschikt voor groep 4!

Sinds het huidige schooljaar is het lesmateriaal van Kidsweek in de Klas ook in te zetten voor groep 4. Er wordt gebruik gemaakt van de kortere artikelen uit de krant, die kinderen aanspreken en enthousiasmeren tot lezen. Er is zowel aandacht voor strategiegebruik (hoe pak je het lezen van een tekst nu handig aan) als voor de inhoud van de tekst (wat heb ik gelezen en wat zou ik nog willen leren over dit onderwerp).

 

Digibordlessen op drie niveaus!

Sinds het huidige schooljaar wordt de digibordles op drie verschillende niveaus (Niveau A, B en C) aangeboden. Tevens wordt hierbij de lesinstructie op drie verschillende niveaus aangeboden. Op deze manier kunt u het niveau van uw lessen zo goed mogelijk aanpassen aan de behoefte van uw leerlingen.

 

Remedi├źringsbladen staan online.

Leerlingen die uitvallen op het gebied van begrijpend lezen kunnen baat hebben bij het inoefenen van aangeleerde strategie├źn. Uit onderzoek blijkt dat de leerkracht hierbij een belangrijke rol speelt. Het helpt wanneer u tijdens de instructies veel hardop verwoordt wat u denkt en wat u doet (modellen). In de lesinstructies worden hier regelmatig voorbeelden bij gegeven. Ook kunt u gebruik maken van de remedi├źringsbladen die Kidsweek in de Klas ontwikkeld heeft.

Lees verder ┬╗

 

Staat er een man bij jou voor de klas?

Dan heb je geluk. De meester is namelijk een zeldzame soort. Sterker nog: hij wordt met uitsterven bedreigd! Tijd voor een meesterplan.

Lees verder ┬╗