Reading:
Bewegend leren met Kidsweek

Bewegend leren met Kidsweek

27 januari 2020

Bewegend leren lijkt steeds populairder te worden binnen het basisonderwijs. Volgens meerdere wetenschappers zorgt het bewegend leren voor betere leerprestaties. Ook met Kidsweek in de Klas kun je bewegend leren inzetten. Hoe? Lees het lesidee hieronder.

Lesidee

Ter voorbereiding print u de 11 opdrachtkaarten hieronder. Deze hangt u verspreid over het schoolplein of de gymzaal op. De leerlingen werken in tweetallen. Ieder groepje heeft:

  • Twee dobbelstenen
  • Een schrift of blaadje
  • Pen of potlood

De eerste leerling dobbelt met de twee dobbelstenen en telt de ogen bij elkaar op. Vervolgens gaan zij samen op zoek naar de kaart met dat nummer. De leerling maakt de vraag op de opdrachtkaart en schrijft het antwoord in het schrift. De andere leerling controleert de vraag en geeft feedback. Daarna draaien de rollen om.

Klik hier om de PDF te downloaden.

Gerelateerde berichten

10 februari 2020

4 tips om leesplezier te verbeteren met Kidsweek

5 september 2019

We lanceren een nieuwe methode!

Dit schooljaar brengen we een nieuwe lesmethode op de markt: Kidsweek in de Klas – Wereld & Taal. Met deze digitale methode gaan leerlingen aan de hand van nieuwsartikelen uit Kidsweek aan de slag met geïntegreerde opdrachten voor wereldoriëntatie en taal. Vanaf 2 september kunnen scholen de lesmethode een maand gratis uitproberen.

1 september 2019

6 leuke kennismakingsspelletjes voor de eerste schoolweek

6 leuke kennismakingsspelletjes voor de eerste schoolweek

Arrow-up