Leskaart op maat

In samenwerking met diverse externe partijen maakt Kidsweek in de Klas educatieve content voor bedrijven. Deze educatieve content kan bestaat uit een advertorial en een leskaart of een volledig op maat gemaakte krant, waarin bedrijven hun boodschap richting kinderen kwijt kunnen.

Leskaart – Weekend van de Wetenschap – 2018

Doe de proef en ervaar hoe het is om als een échte wetenschapper aan de slag te gaan!
Heb je de speciale krant van Weekend van de Wetenschap gelezen (week 38) en kun je niet wachten om te beginnen met experimenteren? Doe dan het proefje op de leskaart!

Download

Leskaart – Madurodam – 2018

De strijd tegen het water.
Dijkdoorbraken, overstromingen…Nederlanders voeren als sinds mensenheugenis een
gevecht tegen het water. Een van onze belangrijkste wapens? De polder! Daarmee sla je
twee vliegen in één klap: water verdwijnt, nieuw land verschijnt. Aan de hand van deze leskaart leren uw leerlingen alles over Nederland in strijd tegen het water.

Download

Leskaart – Het Tropenmuseum – 2018

Leer je klasgenoten kennen
Kidsweek in de Klas heeft i.s.m. het Tropenmuseum, Museum Volkenkunde, het Wereldmuseum en het Afrika Museum lesmateriaal ontwikkeld.
Uw leerlingen leren elkaar beter kennen aan de hand van voorwerpen en persoonlijke verhalen.

Download

Leskaart – Twickto – 2018

Stevige constructies
Aan de hand van de leskaart leren uw leerlingen over verschillende constructies en gaan zij zelf aan de slag met het bouwen van een stevige constructie.

 

Download

Leskaart - Groene voeten - 2018

Samen in actie voor een groene planeet

Uw leerlingen hebben het vast al een keer gehoord: het gaat niet zo goed met de  aarde. Met het boek Groene voeten worden uw leerlingen binnen no time echte groenexperts.

Aan de hand van de opdrachtkaart gaan uw leerlingen zelf aan de slag om uw school en de wereld nóg groener te maken.

Download
Afbeelding voor website

Leskaart - Thema oorlog en bevrijding - 2018

Wat als er sociale media waren tijdens de Tweede Wereldoorlog?

Binnenkort is het weer 5 mei. Dan vieren we dat in Nederland al dik zeventig jaar in vrijheid leven. Kidsweek in de Klas heeft in samenwerking met KPN een actuele les rondom dit onderwerp ontwikkeld. Uw leerlingen kunnen actief aan de les meedoen
door het beantwoorden van quiz-vragen. Ga naar de les

Download
Opdrachtkaart afbeelding website

Leskaart - De oceaan - 2018

Surfende dolfijnen, walvissen die ruziën en orka’s in de aanval. In de oceaan gebeurt heel veel! Vanaf 2 mei zijn deze prachtige onderwateravonturen te zien in de nieuwe bioscoopfilm Disneynature’s BLUE. In Kidsweek week 15 vindt u op pagina 4 een advertorial waarin verschillende dieren aan bod komen die in de oceaan leven en in Blue gevolgd worden. Aan de hand van de opdrachtkaart leren uw leerlingen meer over deze dieren en gaan zij zelf op zoek naar meer informatie over dieren die in de oceaan leven.

Download
Afbeelding opdrachtkaart 1

Leskaart - Vincent van Gogh - 2018

‘Ik denk dat er kinderen zouden zijn die kunstenaar zouden worden, als ze maar mooie dingen zagen.’

Bovenstaande quote is van Vincent van Gogh. Hij schreef deze zin in een van zijn brieven aan zijn broer Theo. In de periode rond 30 maart, de geboortedag van Vincent van Gogh, wil het Van Gogh Museum basisschoolkinderen inspireren met ‘mooie dingen’ van Vincent zelf. Daarom vindt u in het hart van Kidsweek de special ‘De Week van Vincent’. Deze staat vol verhalen, lesideeën en belangrijke levenslessen, zoals: ‘fouten maken mag’. Kidsweek in de Klas heeft lesmateriaal bij deze special ontwikkeld. Wat dacht u van (paas)eieren schilderen aan de hand van schilderijen van Vincent van Gogh? Of het schrijven van een brief naar vrienden of familie?

Download
Opdrachtkaart afbeelding

Leskaart - Pesten - 2018

Buddy Network
Pesten kan iedereen overkomen. Maar ook iedereen kan een held zijn. Hier heb je geen superkracht voor nodig. Kom op voor kinderen die gepest worden. Zeg er iets van, wees sterk. Wees een maatje, geen pestkop! Dit is de boodschap van de campagne Buddy Network van Cartoon Network. In de advertorial van Buddy Network lezen uw leerlingen meer over pesten en wat zij ertegen kunnen doen. Op buddy.cartoonnetwork.nl kunt u met uw leerlingen filmpjes en tips vinden rondom het omgaan met pestgedrag.

Download
0001 24

Leskaart - Thema: Tuinieren - 2018

Bij uw lespakket zit deze week (week 10) een extra leskaart. Deze leskaart hoort bij de het moestuin magazine dat bij de krant zit. Kidsweek in de Klas heeft een leskaart bij de het magazine ontwikkeld. In deze leskaart leren uw leerlingen iets over tuinieren. Ook kunt u met uw school een moestuinbak en Pokon moestuin grond winnen.

Download
Afbeelding leskaart 3

Leskaart - Thema: Kerstkaartenactie - 2017

De feestdagen zijn voor veel mensen een tijd van samenzijn, warmte en gezelligheid. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Meer dan een miljoen ouderen zijn eenzaam en veel van hen brengen de kerstdagen alleen door. Speciaal voor deze ouderen heeft het Nationaal Ouderenfonds een kerstkaartenactie opgezet. Wij willen graag deze ouderen verrassen met een persoonlijke kerstkaart. Het lesmateriaal ‘kerstkaart voor ouderen’ vertelt kinderen hoe een persoonlijke kerstwens voor een oudere te maken. In de lessen ervaren kinderen zelf hoe bijzonder en leuk het is om een persoonlijke kerstkaart te schrijven en te sturen. 

Download
Afbeelding leskaart2

Leskaart - Thema: Kinderrechten - 2017

Bij uw lespakket zit deze week (week 46) een extra leskaart. Deze leskaart hoort bij de advertorial SOS Kinderdorpen op pagina 10 van Kidsweek. Kidsweek in de Klas heeft een leskaart bij de advertorial ontwikkeld. In deze leskaart leren uw leerlingen alles over kinderrechten. Zij bedenken welke kinderrechten zij zelf belangrijk vinden en maken een tekening, gedicht of brief waarin ze aangeven waar elk kind op de wereld volgens hen recht op heeft.

Download
Afbeelding leskaart voedingscentrum

Leskaart - Thema: Voeding - 2017

Nieuwe website!
Het Voedingscentrum heeft een gloednieuwe website! Op 
www.voedingscentrum.nl/7-13jaar lezen uw leerlingen alles over gezond eten en de Schijf van Vijf, doen ze gezonde en lekkere ideeën op voor traktaties en recepten én testen zij zichzelf. Want hoe gezond eten uw leerlingen eigenlijk en wat weten zij al over eten?

Leskaart
Aan de hand van de extra leskaart stellen uw leerlingen een lekker en gezond dagmenu samen en geven zij zichzelf tips en tops over hun eigen voedingspatroon.

Download
Afbeelding leskaart

Leskaart - Thema: de Dierenbescherming - 2017

Bij uw lespakket zit deze week (week 43) een extra leskaart. Deze leskaart hoort bij de speciale krant over het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. In deze krant lezen uw leerlingen alles over het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Zij leren wat boeren moeten doen om sterren te verdienen van de Dierenbescherming en nemen een kijkje bij boer Ernst-Jan. Ook worden tips gegeven voor het maken van een diervriendelijk recept. U kunt de bijgevoegde leskaart kopiëren voor uw leerlingen, zodat elke leerling een eigen leskaart heeft.

Download
leskaart afbeelding

Leskaart | thema: Speel je fit | 2017

Bij uw lespakket zit deze week (week 24) een extra leskaart. Deze leskaart hoort bij de advertorial Speel je Fit op pagina 8 van de Hartstichting en de KNVB. In de advertorial lezen uw leerlingen alles over bewegen en waarom Speel je Fit is bedacht. In de leskaart staan drie opdrachten. Bij de eerste opdracht maken uw leerlingen tekstvragen aan de hand van een woordpuzzel. Bij opdracht 2 mogen ze de oefeningen van de negen sporthelden op youtube.com/speeljefit bekijken en hier een aantal vragen over beantwoorden. En de laatste opdracht is een bewegingsopdracht, waarbij ze laten zien wat ze deze les hebben geleerd.

Download
leskaart screenshot

Leskaart | thema: dieren | 2017

Bij uw lespakket zit deze week (week 23) een extra leskaart. Deze leskaart hoort bij de speciale Diergaarde Blijdorp krant.

In deze speciale krant van Diergaarde Blijdorp lezen uw leerlingen alles over Blijdorp en haar inwoners.Aan de hand van de krant en de leskaart leren uw leerlingen over verschillende dieren en wat voor een mooie dingen er te beleven zijn in deze dierentuin.

 

Download
cn

Leskaart | Thema: tekenen en script schrijven | 2017

Bij uw lespakket van Kidsweek in de Klas zit deze week (week 20) een extra opdrachtkaart. Deze hoort bij de advertorial op pagina 8 van Cartoon Network Imagination Studios.

Wedstrijd: Imagination Studio Awards
Cartoon Network organiseert de wedstrijd Imagination Studio Awards speciaal voor uw leerlingen. Ze zijn op zoek naar creatief talent en hopen met deze wedstrijd dat kinderen hun creatieve kant leren ontdekken. Met de opdrachtkaart leren uw leerlingen tekenen, een script schrijven en een storyboard maken.

Download
WVOW

Krant Week van Ons Water I Thema: Water I 2017

Bij uw pakket kranten zit deze week de krant Week van Ons Water. In de krant lezen uw leerlingen alles over water. Van interviews met watertopsporters, tot vissen tellen in rivieren. Ook leest u allerlei weetjes over water en wat uw leerlingen allemaal kunnen doen tijdens de Week van Ons Water. Op de posters staan leuke waterproefjes die u samen met uw leerlingen kunt uitvoeren. 

Download
nuddd

Leskaart I Thema: Romeinen I 2016

Deze leskaart en advertorial (week 49) worden u aangeboden door Ploegsma kinder- & jeugdboeken.

In de leskaart leren kinderen meer over de Romeinen en de Galliërs.

Download
wildlands

WILDLANDSkrant I Thema: Natuur en dier I 2016

Lees hier alles over WILDLANDS in deze mooie krant.

In WILDLANDS maak je een wereldreis in één dag! Je ontdekt nieuwe werelden, staat oog in oog met wilde dieren en beleeft de spannendste avonturen. Erg leuk voor een leerzame en avontuurlijke schoolreis.

Download
cinekid afb

Leskaart I Thema: Cinekidkrant I 2016

Bij uw lespakket van Kidsweek in de Klas zit deze week (week 39) een extra leskaart. Deze hoort bij de Cinekidkrant die u bij Kidsweek ontvangt.

Cinekidkrant
Omdat Cinekid jarig is, hebben Cinekid en Kidsweek een speciale krant gemaakt.
Het Cinekid Festival is hét film-, tv- en nieuwe mediafestival voor kinderen. Met de beste jeugdfilms, -televisie, technische snufjes, workshops én BN’ers. Dit jaar is het dubbelfeest, want het festival bestaat 30 jaar!  Het Cinekid Festival is door het hele land te bezoeken. Kijk voor meer informatie op www.cinekid.nl. 

Download
wildlands

Leskaart I Thema: Natuur en dier I 2016

Bij uw lespakket van Kidsweek in de Klas zit deze week (week 37) een leskaart over WILDLANDS.

In de leskaart leren kinderen alles over de dieren en de verschillende werelden die er in WILDLANDS te ontdekken zijn. In WILDLANDS maak je een wereldreis in één dag! Je ontdekt nieuwe werelden, staat oog in oog met wilde dieren en beleeft de spannendste avonturen. Erg leuk voor een leerzame en avontuurlijke schoolreis.

Download
mees kees bewerkt 1

Leskaart I Thema: Mees Kees viert feest I 2016

Bij uw lespakket van Kidsweek in de Klas zit deze week (week 36) een extra leskaart. Deze hoort bij de mees Kees-krant die u in Kidsweek vindt.

Mees Kees is jarig! Zijn boekenserie bestaat 10 jaar en daarom deze krant. In deze krant lezen uw leerlingen alles over Groep 6b, de klas waar mees Kees les aan geeft, over Rick de Haas die de illustrator is voor de mees Kees boeken, de film mees Kees langs de lijn en nog veel meer!

Download
afbeelding Op weg naar Rio

Krant Olympische Spelen | Thema: Op weg naar Rio | 2016

Bij het lespakket van Kidsweek in de Klas zit in week 25 een extra bijlage. Deze krant is gemaakt in opdracht van NOC*NSF naar aanleiding van de Olympische Zomerspelen, van 5 tot en met 21 augustus in Rio de Janeiro (Brazilië). In de krant staan onder meer interviews met sporters van TeamNL op weg naar Rio, maar er is ook veel aandacht voor de Olympische waarden: Excelleren, Respect en Vriendschap. Zo vertellen tophockeyers Billy Bakker en MircoPruyser hoe het is om naast teamgenoten op het veld in het echte leven beste vrienden te zijn. Judoka Dex Elmont legt uit waarom respect zo belangrijk is bij judo. Op de judomat is het de bedoeling dat je elkaar tegen de grond werkt, maar hoe doe je dat zonder ruzie met elkaar te krijgen? 

Download
CN

Leskaart | Thema: tekenen en script schrijven | 2016

Bij uw lespakket van Kidsweek in de Klas zit deze week (week 23) een extra opdrachtkaart. Deze hoort bij de advertorial op pagina 8 van Cartoon Network Imagination Studios.

Cartoon Network Imagination Studios organiseert de wedstrijd Imagination Studio Awards speciaal voor uw leerlingen. Ze zijn op zoek naar creatief talent en hopen met deze wedstrijd dat kinderen hun creatieve kant leren ontdekken. Met de opdrachtkaart leren uw leerlingen tekenen, een script schrijven en een storyboard maken.

Download
FFN afb

Leskaart | Thema: Natuur en dier (deel 2) | 2016

Deze leskaart hoort bij de advertorial over natuurbeschermers op pagina 8 (week 20) van Future For Nature.

In de advertorial lezen uw leerlingen alles over natuurbeschermers Thai Van Nguyen en Matthew Shirley. Deze natuurhelden proberen de schubdieren en pantserkrokodillen te redden.

In de leskaart leren uw leerlingen met verschillende creatieve opdrachten alles over deze bijzondere dieren. Ook leren ze wat Future For Nature is en waarom deze organisatie zo belangrijk is voor de natuur.

Download
koningsdag afbeelding

Leskaart | Thema: Koningsdag | 2016

Op 27 april viert Willem-Alexander zijn verjaardag. Terwijl hij het volk koninklijk toewuift, kunnen uw leerlingen mooi hun oude spullen verkopen op de vrijmarkt! Jong Ondernemen en Kidsweek geven uw leerlingen tips om dit jaar écht goed voorbereid de markt op te gaan.

In Kidsweek lees je alles over Koningsdag en in de bijgevoegde leskaart testen uw leerlingen hun Koningsdag-kennis.

Download
fffn

Leskaart | Thema: Natuur en dier (deel 1) | 2016

Deze leskaart hoort bij de advertorial over dierenhelden op pagina 8 (week 14) van Future For Nature.

In de advertorial lezen uw leerlingen alles over dierenheld Wietse van de Black Fish Foundation en hoe jij ook mee kunt helpen de zeewereld te beschermen. Daarnaast maken ze kennis met de andere twee dierenhelden. Thai, die zich inzet voor bedreigde schubdieren en Matthew die zich inzet voor een zeldzame krokodillensoort.

In de leskaart maken uw leerlingen tekstvragen aan de hand van een kruiswoordpuzzel. Daarnaast denken ze mee over de stichting van Wietse en maken ze vragen over de andere helden en dieren.

Download
grijze jager afbeelding

Leskaart | Thema: De Grijze Jager | 2016

Bij uw lespakket zit deze week een extra leskaart. Deze leskaart hoort bij de bijlage ‘De Grijze Jager Viert Feest’ in het midden van de krant en bestaat uit acht pagina’s. Met veel enthousiasme hebben wij deze bijlage en leskaart samen met Uitgeverij Gottmer ontwikkeld.     

In de advertorial lezen uw leerlingen alles over de boekenserie De Grijze Jager en in de leskaart testen ze hun Grijze Jager kennis door middel van een kruiswoordpuzzel.

Download
tomaten

Leskaart | Thema: De tomatenplant | 2016

Bij uw lespakket zitten deze week tomatenzaadjes van Heinz. Wat u met deze tomatenzaadjes kunt doen leest u op pagina 8 en 9 van Kidsweek en in de leskaart (die is bijgevoegd bij u pakket kranten).

In Kidsweek lezen uw leerlingen alles over de tomaat. In een vijf stappenplan lezen uw leerlingen hoe ze tomaten kunnen kweken met de bijgevoegde tomatenzaadjes en wordt er uitgelegd hoe ketchup wordt gemaakt. In de leskaart testen ze hun tomatenkennis door middel van allerlei vragen. Ook gaan ze zelf tomatenkweekbakjes van wc-rolletjes knutselen, waarin ze zelf tomaten kunnen kweken.

Download