Boekentip week 21

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant.  De tips zullen zo divers mogelijk zijn; de ene keer fictie, de andere keer non-fictie en over diverse onderwerpen. Zo hopen we elke week weer kinderen te motiveren om méér te lezen!

Grappig om te lezen in Kidsweek: jouw bed is viezer dan het nest van een chimpansee. Amerikaanse onderzoekers ontdekten dit in Tanzania. Maar er wordt al heel lang onderzoek naar chimpansees gedaan in Tanzania. Het meest bijzondere onderzoek is van Dr. Jane Goodall.

Toevallig was zij afgelopen weekend nog in Amsterdam voor de boekpresentatie van het nieuwe boek 'Een vreemde aap - In de schaduw van de chimpansee', vaLi Lefebure en Jenny Bakker)!

In dit boek lees je over de ontdekkingen die Goodall deed en hoe zij contact maakte met de apen. Maar... op een heel bijzondere manier: het verhaal wordt verteld door chimpansee David! Hij ontdekt in het oerwoud 'een vreemde witte aap met haarloze benen'... 
Het verhaal wordt afgewisseld met dagboekfragmenten van Jane en is heel mooi geïllustreerd. Door dit boek leer je de chimpansees goed kennen! - Voor lezers vanaf 8 jaar.


33466810 675867476141783 3439525650199740416 n