Boekentip week 25

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant.  De tips zullen zo divers mogelijk zijn; de ene keer fictie, de andere keer non-fictie en over diverse onderwerpen. Zo hopen we elke week weer kinderen te motiveren om méér te lezen!

De uitslag van de Volvo Ocean Race is inmiddels bekend. In Kidsweek lees je meer over deze spannende en zware zeilwedstrijd. 
Fantastisch, toch: de wereld over zeilen? Boreas doet dat ook in de geweldige serie over zijn wereldreis per zeilboot. Weliswaar is het voor hem en zijn familie geen wedstrijd, maar spannend is het zeker! 
Het eerste deel - Boreas en de zeven zeeën, van Mina Witteman (https://bit.ly/2MXO67p- is tevens het begin van de zeiltocht en zo reis je in vier boeken de hele wereld rond. Vier delen? Jazeker! Alleen het laatste deel - Boreas en de vijftien vrienden (https://bit.ly/2yFsUjL) - moet nog verschijnen! Heb je mooi tot september de tijd om de eerste drie delen te (her)lezen. Deze serie brengt je ongetwijfeld al helemaal in vakantiestemming!

9200000036152429