Boekentip week 3

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant.  De tips zullen zo divers mogelijk zijn; de ene keer fictie, de andere keer non-fictie en over diverse onderwerpen. Zo hopen we elke week weer kinderen te motiveren om méér te lezen! 


In Kidsweek is deze week te lezen dat er op steeds meer plekken in Europa wolven worden gespot (p.11). 
Maar wist je dat het in de 17e eeuw heel normaal was om wolven in Nederland te zien? Hierover - en nog veel meer! - lees je in het superspannende boek 'Piratenzoon', een boek over de Tachtigjarige Oorlog.
In die tijd was de wolf ook nog helemaal niet beschermd. Mensen zagen wolven zelfs liever dood dan levend! Hoe het ervan gekomen is om deze dieren te beschermen, lees je in het fascinerende boek 'De wolven van Currumpaw': een bijzondere prentenvertelling over wolven in het Wilde Westen.

9200000079711652

9200000079579311

 

Beide boeken zijn kort geleden gerecenseerd op Leesbevorderingindeklas.nl. Lees vooral de recensie van Piratenzoon even door voordat je het boek aanraadt aan je klas. Het is een fantastisch boek, maar wel 12+ en niet voor alle kinderen geschikt. 

http://leesbevorderingindeklas.nl/book-review/piratenzoon/

http://leesbevorderingindeklas.nl/…/de-wolven-van-currumpaw/

 

Veel leesplezier!