Over de krant

Kidsweek is dé krant voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Het is een actuele krant (die wekelijks uitkomt)  geschreven vanuit de belevingswereld van kinderen vol nieuws dat interessant, begrijpelijk én visueel aantrekkelijk vormgegeven zodat kinderen het leuk vinden om de krant te lezen. 

In Kidsweek lezen kinderen elke week het laatste nieuws uit Nederland en de wereld, maar de redactie bespreekt ook nieuwe boeken, films, games en apps en blikt vooruit op (culturele) evenementen. De krant bevat een speciale pagina met dierennieuws, een sportpagina en een aparte rubriek voor 'raar-maar-waar'-nieuws. 

 Lesmateriaal bij Kidsweek

Kidsweek ontwikkelt actueel lesmateriaal bij de krant voor begrijpend lezen, begrijpend luisteren, woordenschat, zelfstandig werken en mediawijsheid.

Waarom werken met Kidsweek in de Klas? 

  • Om de kennis van de wereld van uw leerlingen te vergroten.
  • Om uw leerlingen op de hoogte te brengen van de actualiteit.
  • Om de woordenschat van uw leerlingen te vergroten.
  • Om het leesplezier en de leesmotivatie van uw leerlingen te verhogen.
  • Om met uw leerlingen te praten en te discussiëren over voor hen betekenisvolle onderwerpen.
  • Om de leerprestaties van uw leerlingen te volgen en verhogen.
0001 20
 

Bladerkrant

Referenties

Juf Tamara over voordelen Kidsweek in de Klas

Juf Tamara van Thomas Aquinoschool (Sneek):

Ik vind 'Kidsweek in de Klas' zoals die nu is al een goede methode. De lessen zijn actueel en uitdagend, alle strategieën komen aan bod, een fijne en goede manier van toetsing. Ik ben ook er blij met de nieuwe woordenschat oefeningen. Het allerbelangrijkste is dat de kinderen het leuk vinden om te doen. Ik hoef ze niet meer te motiveren. Vooral de wereldoriëntatie kaarten vinden ze leuk.

Juf Marijke van de Griffel (Lioenssens):

Kidsweek begrijpend lezen gebruiken we iedere week een aantal keren. Dit is erg leerzaam en goed toepasbaar. De spullen/kaarten/leeromgeving daarnaast zijn leuk voor tussendoor wanneer er extra tijd of het toepasbaar is bij de huidige thema's die op dat moment aan de orde zijn.

Meester Jaco over voordelen Kidsweek in de Klas

Meester Jaco van de Hoeksteen (Bussum):

Het grote pluspunt van Kidsweek in de Klas was voor ons allemaal dat de kinderen enthousiast gingen lezen. Daar moest je bij de vorige methodes hard aan trekken. Het is elke keer weer een feest als Kidsweek uitgedeeld wordt. En je krijgt de zwakke lezers ook makkelijk aan het lezen. Vooral het enthousiasme om te gaan lezen vind ik heel sterk aan deze methode!

Juf Gerdien van EBS de Rank (Arnhem) :

Ik wil jullie mijn complimenten geven voor de leuke uitziende en uitnodigende Kidsweek methode! Wij werken nu nog met Goed Gelezen methode op school en zijn er al wel achter dat het hoogtijd wordt voor iets anders! Daarom zijn we sinds enkele maanden begonnen met het uitproberen van Kidsweek en zijn aangenaam verrast!

Leerling basisschool over voordelen Kidsweek in de Klas

Leerling van basisschool De Hoeksteen (Bussum):

Ik vind lessen voor mediawijsheid heel leerzaam. Eerst zette ik zomaar dingen op mijn profiel en werd ik een keer vrienden met iemand die ik niet kende. Sinds de les mediawijsheid denk ik er veel beter over na wat je wel en niet op internet kunt plaatsen en je echt niet zomaar met iedereen vrienden moet worden.