Thuisonderwijs

Kidsweek en Samsam bieden gratis lesmateriaal aan in verband met de sluiting van de scholen vanwege het coronavirus. Zo kunnen de kinderen thuis op een speelse manier blijven oefenen met begrijpend lezen, woordenschat, wereldoriëntatie en burgerschap. Wat bieden wij allemaal aan?

Kidsweek begrijpend lezen en woordenschat

Deze lessen kunnen zowel met als zonder krant gemaakt worden. De kinderen lezen een artikel en testen vervolgens aan de hand van allerlei vragen en opdrachten of ze de tekst begrepen hebben. De digitale lessen worden aangeboden op drie niveaus: groep 4, groep 5/6 en groep 7/8. De les wordt afgesloten met een aantal extra opdrachten.

Wilt u de opdrachten liever op papier? Scroll dan helemaal naar onderen, daar staan de documenten die u kunt downloaden en printen.

Kidsweek Wereld & Taal

In samenwerking met SLO en SchoolTV bieden wij gratis lessen wereldoriëntatie & taal aan bij het thema lichaam en gezondheid.

Met deze digitale lesmethode gaan leerlingen aan de hand van artikelen uit Kidsweek aan de slag met geïntegreerde opdrachten voor wereldoriëntatie en taal. Tijdens de lessen lezen ze rijke teksten, vergroten ze hun taalontwikkeling én leren ze over de wereld. Het lesmateriaal wordt op twee niveaus aangeboden: voor groep 5/6 en voor groep 7/8.

Blijven oefenen
met lezen

​Behalve een krant heeft Kidsweek ook de leukste boeken en spellen om te blijven oefenen met lezen. Zo zijn er de Kidsweek Begrijpend Lezen en Woordenschat oefenboeken voor verschillende niveaus, moppenboeken en het boek feiten en fabels over dieren. 

Wilt u Kidsweek of Samsam thuis ontvangen?

Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar

Kidsweek

48,50,-
vanaf
  • Halfjaarabonnement met korting + Kidsweek Moppenboek deel 8
  • Elke donderdag de krant op de mat met het laatste nieuws uit binnen- en buitenland
  • Elke week de nieuwsbrief met tips voor ouders
Bestel nu
het magazine over burgerschap

SAMSAM

17,50
5 x per jaar:
  • Een nieuw magazine met elke keer een ander thema
  • Reportages van over de hele wereld
  • Onderwerpen die aanzetten tot discussiëren, kritisch denken en het herkennen van in- en uitsluiting
Bestel nu
Arrow-up