Thuisonderwijs

Kidsweek en Samsam bieden gratis lesmateriaal aan in verband met de sluiting van de scholen vanwege het coronavirus. Zo kunnen de kinderen thuis op een speelse manier blijven oefenen met begrijpend lezen, woordenschat, wereldoriëntatie en burgerschap. Wat bieden wij allemaal aan?

Kidsweek begrijpend lezen en woordenschat

Deze lessen kunnen zowel met als zonder krant gemaakt worden. De kinderen lezen een artikel en testen vervolgens aan de hand van allerlei vragen en opdrachten of ze de tekst begrepen hebben. De digitale lessen worden aangeboden op drie niveaus: groep 4, groep 5/6 en groep 7/8. De les wordt afgesloten met een aantal extra opdrachten. Iedere week plaatsen we nieuwe lessen online.

Wilt u de opdrachten liever op papier? Scroll dan helemaal naar onderen, daar staan de documenten die u kunt downloaden en printen.

Bekijk de lessen

Samsam

Het nieuwe nummer van Samsam gaat over gender. Bij dit nummer zijn lessen gemaakt die ook zonder het magazine te maken zijn. De kinderen kunnen deze lessen zelfstandig maken en komen zo alles te weten over gender. Want wat wordt er eigenlijk onder verstaan? En wat is typisch iets voor jongens en wat voor meisjes? Of maakt dat niet uit? Kan een jongen bijvoorbeeld ook aan ballet doen? En wat als hij is opgegroeid in Argentinië? Maakt dat nog uit?

Bekijk de lessen

Kidsweek Wereld & Taal

In samenwerking met SLO en SchoolTV bieden wij gratis lessen wereldoriëntatie & taal aan bij het thema lichaam en gezondheid. De eerste lessen staan al klaar. In deze lessen werken de kinderen aan doelen die passen bij verschillende vakgebieden. Ze lezen bijvoorbeeld een tekst over bacteriën en virussen (begrijpend lezen, woordenschat en natuur), bekijken aan de hand van een grafiek hoe de verspreiding van het coronavirus in hun woonplaats eruitziet (aardrijkskunde en rekenen), en schrijven vervolgens zelf een column over het coronavirus (taal/schrijven). Gedurende de week zullen we de lessen aanvullen.

Bekijk de lessen

Blijven oefenen
met lezen

​Behalve een krant heeft Kidsweek ook de leukste boeken en spellen om te blijven oefenen met lezen. Zo zijn er de Kidsweek Begrijpend Lezen oefenboeken voor verschillende niveaus, moppenboeken en het boek feiten en fabels over dieren. Of is de enige echte Kidsweek Kwis iets voor u? 

Wilt u Kidsweek of Samsam thuis ontvangen?

Voor kinderen van 7 t/m 12 jaar

Kidsweek

15,-
15 weken lang:
  • Elke donderdag de krant op de mat met het laatste nieuws uit binnen- en buitenland
  • Elke week de nieuwsbrief met het grappigste nieuws van de website en social media
  • 15 weken de nieuwsbrief met tips voor ouders
Bestel nu
het magazine over burgerschap

SAMSAM

17,50
5 x per jaar:
  • Een nieuw magazine met elke keer een ander thema
  • Reportages van over de hele wereld
  • Onderwerpen die aanzetten tot discussiëren, kritisch denken en het herkennen van in- en uitsluiting
Bestel nu
Arrow-up