Trainingen

Kidsweek in de Klas biedt meerdere trainingen die u en uw team handvatten bieden om effectief te werken aan begrijpend leesonderwijs.

Trainingsaanbod

In deze training leer je hoe de methode begrijpend lezen van Kidsweek in de Klas effectief wordt ingezet. Welke materialen zijn er allemaal beschikbaar en hoe maak je er zo optimaal mogelijk gebruik van?

Duur: 2 uur
Doelgroep: Leerkrachten van groep 4 t/m 8.
Kosten: €400,-

In deze training leer je hoe je begrijpend lezen kunt integreren bij het zaakvakonderwijs. We behandelen eerst een stukje theorie: Waaraan voldoet een effectieve lesinstructie waarbij je zowel doelen voor begrijpend lezen als voor wereldoriëntatie behaalt en welke theorieën liggen hieraan ten grondslag? Vervolgens zetten we de theorie om in de praktijk: Je ontwikkelt zelf een lesinstructie aan de hand van een tekst voor wereldoriëntatie die je de volgende dag al in de praktijk kunt geven.

Duur: 3 uur.
Kosten: €600,-

In deze training leer je waar een effectieve lesinstructie begrijpend lezen aan moet voldoen, welke fases uit het EDI-model een belangrijke rol spelen en hoe je als leerkracht als model kunt fungeren (modelen) bij het aanleren van strategieën.

Duur: 3 uur
Doelgroep: Hele team.
Kosten: €600,-

Welke leerlingen vallen uit op begrijpend lezen en wat zijn mogelijke oorzaken hiervan? In deze training analyseer je de gegevens uit afgelopen toetsen en bepaal je wat dit betekent voor het onderwijs aan jouw groep.

Duur: 1,5 uur
Doelgroep: Leerkrachten groep 4 t/m 8.
Kosten: €300

Leerkrachten in de onderbouw bieden een stevige basis voor het latere begrijpend leesonderwijs. Na deze training kun je zelf effectieve lessen begrijpend luisteren ontwikkelen bij teksten naar keuze.

Duur: 1,5 uur
Doelgroep: Leerkrachten groep 1 t/m 4.
Kosten: €300,-

Wilt u weten of u op de goede weg bent? Eén van onze trainers begeleidt u graag. Wij komen een lesinstructie begrijpend luisteren of begrijpend lezen meekijken en geven gerichte handelingsadviezen die de resultaten voor begrijpend lezen en begrijpend luisteren zullen verhogen (prijs op aanvraag).

Schoolbreed de resultaten voor begrijpend lezen en begrijpend luisteren verhogen? Kies dan voor het begeleidingstraject. Eén van onze trainers biedt in overleg met u één of meerdere trainingen op locatie aan (prijs op aanvraag).

Training aanvragen

Wilt u een van de bovenstaande trainingen volgen? Vul dan het formulier hieronder in en we nemen z.s.m. contact met u op.

Kidsweek in de Klas uitproberen?

Maak nu kennis met de actuele onderwijsmethodes van Kidsweek in de Klas.
Vraag nu gratis een informatiepakket aan of sluit een voordelig abonnement af!

Arrow-up