Vragen over Begrijpend Lezen of Mediawijsheid?

Onderstaand treft u de antwoorden aan op de meest gestelde vragen. Hebben we hiermee uw vraag niet kunnen beantwoorden maak dan gebruik van het contactformulier.

Inhoudelijke vragen

V: Welke methodes biedt Kidsweek in de Klas aan?
A: Kidsweek in de Klas biedt een aantal methodes voor verschillende vakgebieden. Hieronder vallen Begrijpend Lezen met Kidsweek in de Klas, Begrijpend Luisteren met Kidsweek in de Klas, Woordenschat met Kidsweek in de Klas en Mediawijs met Kidsweek in de Klas.
V: Is de methode Begrijpend Lezen van Kidsweek in de Klas kerndoel-dekkend?
A: De Stichting Leerplanontwikkeling (SLO) heeft onze methode beoordeeld en laat weten dat Kidsweek in de Klas als een volledige methode voor begrijpend lezen kan worden ingezet. De methode Kidsweek in de Klas voldoet aan alle relevante kerndoelen voor begrijpend lezen in het basisonderwijs.
V: Is de methode Mediawijsheid van Kidsweek in de Klas competentie-dekkend?
A: Elke maand wordt er één onderwerp van de tien competenties van Mediawijzer uitgelicht. Mediawijzer.net is op initiatief van de ministeries van OC&W en Jeugd en Gezin in 2008 opgezet om Nederlandse burgers en organisaties mediawijs te maken. De methode Mediawijs met Kidsweek in de Klas voldoet aan alle competenties van Mediawijzer.net en kan als volledige methode worden ingezet.
V: Hoe kan ik inloggen en lesmaterialen downloaden?
A: De contactpersoon van uw school heeft een mailtje ontvangen met inloggegevens. Deze contactpersoon kan alle leerkrachten die met Kidsweek in de Klas werken toevoegen. Met je inloggegevens kun je inloggen op www.kidsweekindeklas.nl/lesmateriaal.

Abonnementen

V: Welke abonnementen biedt Kidsweek in de Klas aan?
V: Kan ik een proefabonnement afsluiten?
A: Voor Begrijpend Lezen met Kidsweek in de Klas is er de mogelijkheid om vrijblijvend kennis te maken. Sluit nu een voordelig proefabonnement af. U kunt ook een online proefles bekijken in LessonUp. Hiervoor heeft u een gratis LessonUp account nodig. Voor Mediawijs met Kidsweek in de Klas kunt u geen proefabonnement afsluiten.
V: Kan ik een gratis informatiepakket aanvragen?
A: Vraag een gratis informatiepakket aan. Of vraag een vrijblijvend informatiegesprek aan met onze onderwijsexpert.
V: Waar kan ik de abonnementsvoorwaarden vinden?

Bezorgen

V: Hoe vaak verschijnt Begrijpend Lezen met Kidsweek in de Klas?
A: Kidsweek in de Klas verschijnt 34x per schooljaar. Bij de bezorging van de kranten wordt er rekening gehouden met de vakantiespreiding die in Nederland wordt gehanteerd. Dit betekent dat er in het geval van vakantie geen kranten worden geleverd. Bekijk de verschijningsdata van 2017-2018.
V: Hoe vaak verschijnt Mediawijs met Kidsweek in de Klas?
A: Mediawijs met Kidsweek in de Klas verschijnt eens per maand. In totaal worden er in een schooljaar 10 lessen aangeboden (sept t/m juni). Bekijk de verschijningsdata van 2018-2019.
V: Waar kan ik terecht met een bezorgklacht?
A: Stel hier uw vraag. We horen graag van u!
V: Wanneer en door wie worden de kranten en lesboekjes geleverd?
A: De levering van de pakketten kranten en lesboekjes voor begrijpend lezen met Kidsweek in de Klas vindt plaats op donderdag en vrijdag door Post NL.
V: Mijn pakket kranten is niet geleverd?
A: In verband met drukte kan het zijn dat Post NL het niet redt op tijd te zijn bij de school op donderdag. Het pakket wordt dan op vrijdag aangeboden. Heeft u op vrijdag nog niets ontvangen, dan kunt u contact opnemen met de Lezersservice. Zij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m donderdag van 09.00 - 13.00 uur en 13.30 - 17.00 uur en vrijdag van 09.00 - 13.00 uur of per mail lezersservice@kidsweek.nl. Zij kunnen u verder helpen.

Privacy

V: Waar kan ik het privacybeleid van Young & Connected vinden?
A: Het privacybeleid van Young & Connected kunt u hier vinden.