Kidsweek in de Klas compleet

Met Kidsweek in de Klas Compleet integreren we de twee kerndoeldekkende methodes Kidsweek in de Klas – Begrijpend Lezen en Kidsweek in de Klas – Wereld & Taal. In de lessen lezen de leerlingen rijke teksten uit Kidsweek, doen ze mee met een interactieve digibordles en krijgen ze expliciete instructie voor begrijpend lezen, wereldoriëntatie en diverse taaldomeinen voor groep 4 t/m 8. Dit zorgt voor veel leerplezier én het scheelt tijd op uw lesrooster: twee vliegen in één klap!

Wereldoriëntatie

Elke week staan er artikelen in Kidsweek die gaan over wat er in de wereld gebeurt. Van aardbevingen en vulkaanuitbarstingen tot discriminatie en politiek. Door de actualiteit in de lessen te betrekken, leren de leerlingen hoe een aardbeving ontstaat nadat zij daar net over hebben gelezen. Dit zorgt ervoor dat uw leerlingen extra betrokken zijn bij het onderwerp en nieuwsgierig zijn naar meer (achtergrond)informatie. De methode is kerndoeldekkend voor wereldoriëntatie.

Taal

De leerlingen leren meer over de wereld door teksten te lezen en samen te praten en denken over onderwerpen. In de lessen wordt daarom expliciete instructie voor begrijpend lezen gegeven. Twee vliegen in één klap! De verwerkingsopdracht is gericht op de taaldomeinen lezen, schrijven en/of mondelinge taalvaardigheid, waar ook expliciete instructie voor wordt gegeven. Schrijfkaders en checklisten helpen de leerlingen om te bepalen wanneer de verwerkingsopdracht geslaagd is.

doe een proefles!

Een keertje kijken hoe een les van Kidsweek in de Klas eruitziet? Of de les een keer uitproberen in de klas? Doe dan een proefles Kidsweek in de Klas Compleet!

Kidsweek in de Klas Compleet bestaat uit:

Startles

In de startles lees je met de leerlingen een rijke tekst in Kidsweek en geef je expliciete directe instructie voor begrijpend lezen. De leerlingen lezen ‘met de pen in de hand’ en maken aantekeningen tijdens het lezen. Vervolgens praten en denken de leerlingen over het onderwerp. Ze formuleren eigen leervragen, bekijken via Google Maps waar de plaats of het land ligt, bekijken filmpjes en beantwoorden je hoe je aan de hand van het GRRIM-model hardop denkend kunt verwoorden hoe je steeds meer grip krijgt op de tekst (modelen) en welke aantekeningen je hiervoor maakt. De verwerkingsopdracht is gericht op begrijpend lezen en wordt gemaakt in het lesboekje (dat in de krant zit) of digitaal.

Verdiepende les

In de lesinstructie lees je welke lesfases doorlopen worden en welke tekst deze week centraal staat. Ook ontdek je hoe je de tekst hardop denkend kunt voordoen (modelen) en welke moeilijke woorden aan bod komen. De lesinstructie is opgebouwd aan de hand van het GRIMM-model en worden gegeven volgens het expliciete directe instructiemodel (EDI).

Afsluitende quiz

In de afsluitende quiz laten de leerlingen zien wat zij over het onderwerp hebben geleerd. Je kunt hem klassikaal spelen of voor individuele leerlingen als toets inplannen.

scoop

Aanvullende teksten en filmpjes

De leerlingen kunnen desgewenst (zelfstandig) verder lezen over het onderwerp aan de hand van aanvullende rijke teksten uit Kidsweek en Samsam.

Toegang tot ons archief met teksten en lessen

Ons archief staat vol met teksten en lessen geordend per thema. Zodoende kun je ook meerdere weken van groep 4 t/m 8 aan hetzelfde thema werken. Ook kan het archief als inspiratie worden gebruikt voor scholen die thematisch werken, of die al een methode wereldoriëntatie hebben. Je kunt in de lessen namelijk gemakkelijk slides toevoegen of verwijderen, waardoor je binnen een handomdraai je eigen les hebt ontwikkeld.

scoop4

Toegang tot lessen begrijpend luisteren

De lessen begrijpend luisteren zijn geschikt voor groep 1 t/m 3. Zodoende wordt een doorgaande leerlijn van groep 1 t/m 8 gewaarborgd voor begrijpend lezen. In de lessen bekijken de leerlingen een filmpje waarin een (informatief)prentenboek wordt voorgelezen. Aan de hand van de lesinstructies kun je aandacht besteden aan begrijpend luisteren, fonemisch en fonologisch bewustzijn en woordenschat.

Referenties

Wat onze klanten zeggen.

Kidsweek in de Klas uitproberen?

Maak nu kennis met de actuele onderwijsmethodes van Kidsweek in de Klas - Compleet.
Neem een proeflicentie of kies voor een abonnement voor de hele school.

Digitaal jaarabonnement

499,-
Bestaat uit elke week
 • Elke week een pakket met kranten en lesboekjes
 • Toegang tot de digitale leeromgeving met digibordlessen begrijpend lezen en wereldoriëntatie, lesinstructies, verwerkingsopdrachten en antwoordbladen
 • Strategietoesten en remediëringsbladen
 • Toegang tot archief met digitale themalessen
Bestel nu

Proefabonnement

89,-
Bestaat uit 6 weken:
 • Vanaf 15 kranten met lesboekjes
 • Lessen begrijpend lezen
 • Lessen wereldoriëntatie
 • Lessen begrijpend luisteren
 • Toegang tot de digitale leeromgeving
 • Digibordlessen en (digitale) verwerkingsopdrachten
 • Strategietoesten en remediëringsbladen
 • Toegang tot archief met digitale themalessen
Bestel nu

Jaarabonnement

699,-
Bestaat uit een schooljaar lang:
 • Elke week een pakket met kranten en lesboekjes
 • Lessen begrijpend lezen
 • Lessen wereldoriëntatie
 • Lessen begrijpend luisteren
 • Toegang tot de digitale leeromgeving
 • Digibordlessen en (digitale) verwerkingsopdrachten
 • Strategietoetsen en remediëringsbladen
 • Toegang tot archief met digitale themalessen
 • Bij 30 of meer kranten gratis werkmap Begrijpend Lezen en Wereld & Taal
Bestel nu

Wil je een abonnement afsluiten voor een school in België?
Stuur ons dan een mailtje naar scholen@yandc.nl.

Arrow-up