Wereld & Taal

Leren hoe een aardbeving ontstaat als er net een aardbeving in het nieuws is geweest? Dat is Kidsweek in de Klas – Wereld & Taal! Aan de hand van de actualiteit uit Kidsweek gaan kinderen aan de slag met geïntegreerde lessen voor wereldoriëntatie en taal. Tijdens de lessen lezen ze rijke teksten, vergroten ze hun taalontwikkeling én leren ze over de wereld. De methode voor groep 5 t/m 8 is kerndoeldekkend voor wereldoriëntatie en voor de taaldomeinen lezen, schrijven en mondelinge taalvaardigheid.

Wereldoriëntatie

Elke week staan er artikelen in Kidsweek die gaan over wat er in de wereld gebeurt. Van aardbevingen en vulkaanuitbarstingen tot discriminatie en politiek. Door de actualiteit in de lessen te betrekken, leren uw leerlingen hoe een aardbeving ontstaat op het moment dat zij daar net over hebben gelezen. Dit zorgt ervoor dat uw leerlingen extra betrokken zijn bij het onderwerp en nieuwsgierig zijn naar meer (achtergrond)informatie.

Taal

Het gebruik van rijke teksten is van groot belang voor de taal- en denkontwikkeling van leerlingen. Daarom worden er elke week door een journalist een verdiepende (achtergrond)tekst geschreven over het onderwerp dat in de les centraal staat.

doe een proefles!

Een keertje kijken hoe een les van Kidsweek in de Klas eruitziet? Of wilt u de les een keer uitproberen in de klas? Doe dan een proefles Kidsweek in de Klas Wereld en Taal!

Een les wereld & taal bestaat uit:

scoop

Lesinstructie

In de lesinstructie leest u welke lesfases doorlopen worden en welk onderwerp deze week centraal staat. Ook leest u welke kerndoelen aan bod komen en welke moeilijke woorden worden aangeboden.

scoop2

Digibordles

De les start met een klassikale digibordles, waarbij de actualiteit uit de krant het uitgangspunt is. Samen met de leerlingen wordt gesproken over het onderwerp en wordt er een filmpje bekeken. U hoeft de krant hiervoor niet op school te hebben, het artikel staat in de digibordles.

scoop3

Verdiepende tekst over het onderwerp

Wekelijks wordt door een journalist een verdiepende achtergrondtekst geschreven over het onderwerp. De tekstsoort verschilt. Denk aan een informatieve, betogende, amuserende en aansporende/activerende tekst.

scoop1

Verwerkingsopdrachten

Wekelijks wordt een interactieve verwerkingsopdracht aangeboden waarbij de kerndoelen van wereldoriëntatie en taal aan bod komen. Er wordt expliciete instructie gegeven voor één van de taaldoelen.

scoop

Afsluitende quiz

Wekelijks kunt u met uw leerlingen hun kennis testen die zij hebben opgedaan over het onderwerp door de interactieve quiz te spelen.

Archief

Sommige scholen werken liever meerdere weken aan hetzelfde thema. Voor deze scholen hebben we een archief waarin de lessen thematisch worden aangeboden. Je kunt de lessen over tien blokken van vier weken inplannen, waardoor je gedurende vier weken van groep 5 t/m 8 aan hetzelfde thema werkt. Ook kan het archief als inspiratie worden gebruikt voor scholen die al thematisch werken. Je kunt in de lessen namelijk gemakkelijk slides toevoegen of verwijderen, waardoor je binnen een handomdraai je eigen les hebt ontwikkeld, zonder dat je het wiel steeds opnieuw hoeft uit te vinden. ​

Referenties

Wat onze klanten zeggen.

Kidsweek in de Klas uitproberen?

Maak nu kennis met de actuele onderwijsmethodes van Kidsweek in de Klas. Vraag nu gratis een informatiepakket aan of sluit een voordelig abonnement af!

Digitaal jaarabonnement

299,-
Bestaat uit elke week:
 • Kerndoeldekkende methode voor wereldoriëntatie
 • Lessen taal en wereldoriëntatie geïntegreerd
 • Toegang tot de digitale leeromgeving en het online archief
 • Verwerkingsopdrachten op 2 niveau's
 • Pakket met kranten
Bestel nu

Proefabonnement

55,-
Bestaat uit 6 weken:
 • Lessen taal en wereldoriëntatie geïntegreerd
 • Toegang tot de digitale leeromgeving en het online archief
 • Verwerkingsopdrachten op 2 niveau's
 • 15, 30 of meer kranten
Bestel nu

Jaarabonnement

389,-
Bestaat uit elke week:
 • Kerndoeldekkende methode voor wereldoriëntatie
 • Lessen taal en wereldoriëntatie geïntegreerd
 • Toegang tot de digitale leeromgeving en het online archief
 • Verwerkingsopdrachten op 2 niveau's
 • Pakket met kranten
 • Bij 30 of meer kranten gratis werkmap met extra lesmateriaal
Bestel nu
Arrow-up