Wereld & Taal

Maak kennis met de nieuwe methode van Kidsweek in de Klas – Wereld & Taal. Met deze digitale kerndoeldekkende methode gaan leerlingen aan de hand van artikelen uit Kidsweek aan de slag met geïntegreerde opdrachten voor wereldoriëntatie en taal. Tijdens de lessen lezen ze rijke teksten, vergroten ze hun taalontwikkeling én leren ze over de wereld. Het lesmateriaal wordt op twee niveaus aangeboden: voor groep 5/6 en voor groep 7/8.

Wereldoriëntatie

Elke week staan er artikelen in Kidsweek die gaan over wat er in de wereld gebeurt. Van aardbevingen en vulkaanuitbarstingen tot discriminatie en politiek. Door de actualiteit in de lessen te betrekken, leren uw leerlingen hoe een aardbeving ontstaat op het moment dat zij daar net over hebben gelezen. Dit zorgt ervoor dat uw leerlingen extra betrokken zijn bij het onderwerp en nieuwsgierig zijn naar meer (achtergrond)informatie.

Taal

Het gebruik van rijke teksten is van groot belang voor de taal- en denkontwikkeling van leerlingen. Daarom worden er elke week door een journalist een verdiepende (achtergrond)tekst geschreven over het onderwerp dat in de les centraal staat. De verdiepende achtergrondteksten variëren in tekstsoort. Denk aan informatieve, betogende, amuserende en aansporende/activerende teksten.

doe een proefles!

Een keertje kijken hoe een les van Kidsweek in de Klas er uit ziet? Of wilt u de les een keer uitproberen in de klas? Doe dan een proefles Kidsweek in de Klas Wereld en Taal!

Een les wereld & taal bestaat uit:

scoop

Lesinstructie

In de lesinstructie leest u welke lesfases doorlopen worden en welk onderwerp deze week centraal staat. Ook leest u welke kerndoelen aan bod komen en welke moeilijke woorden worden aangeboden.

scoop2

Digibordles

De les start met een klassikale digibordles, waarbij de actualiteit uit de krant het uitgangspunt is. Samen met de leerlingen wordt gesproken over het onderwerp en wordt er een filmpje bekeken. U hoeft de krant hiervoor niet op school te hebben, het artikel staat in de digibordles.

scoop3

Verdiepende tekst over het onderwerp

Wekelijks wordt door een journalist een verdiepende achtergrondtekst geschreven over het onderwerp. De tekstsoort verschilt. Denk aan een informatieve, betogende, amuserende en aansporende/activerende tekst.

scoop1

Verwerkingsopdrachten

Wekelijks wordt een interactieve verwerkingsopdracht aangeboden waarbij de kerndoelen van wereldoriëntatie en taal aan bod komen. Daarnaast ontvangt u wekelijks twee opdrachten voor op de weektaak die u als keuzeopdracht voor uw leerlingen kunt gebruiken.

scoop

Afsluitende quiz

Wekelijks kunt u met uw leerlingen hun kennis testen die zij hebben opgedaan over het onderwerp door de interactieve quiz te spelen.

Archief

Alle teksten en verwerkingsopdrachten die wekelijks worden ontwikkeld worden opgeslagen in het archief. Daarnaast worden er extra teksten en lesmaterialen gemaakt, om zodoende het archief zo veel mogelijk te vullen. Op deze manier kunt u de teksten en lessen van Kidsweek in de Klas – Wereld & Taal ook gebruiken als u schoolbreed thematisch werkt.

Referenties

Wat onze klanten zeggen.

Kidsweek in de Klas uitproberen?

Maak nu kennis met de actuele onderwijsmethodes van Kidsweek in de Klas. Vraag nu gratis een informatiepakket aan of sluit een voordelig abonnement af!

Digitaal jaarabonnement

299,-
Bestaat uit elke week:
 • Kerndoeldekkende methode voor wereldoriëntatie
 • Lessen taal en wereldoriëntatie geïntegreerd
 • Toegang tot de digitale leeromgeving en het online archief
 • Verwerkingsopdrachten op 2 niveau's
 • Pakket met kranten
Bestel nu

Proefabonnement

55,-
Bestaat uit 6 weken:
 • Lessen taal en wereldoriëntatie geïntegreerd
 • Toegang tot de digitale leeromgeving en het online archief
 • Verwerkingsopdrachten op 2 niveau's
 • 15, 30 of meer kranten
Bestel nu

Jaarabonnement

360,-
Bestaat uit elke week:
 • Kerndoeldekkende methode voor wereldoriëntatie
 • Lessen taal en wereldoriëntatie geïntegreerd
 • Toegang tot de digitale leeromgeving en het online archief
 • Verwerkingsopdrachten op 2 niveau's
 • Pakket met kranten
Bestel nu
Arrow-up