Nieuws

👍 Like Kidsweek in de Klas en blijf op de hoogte »

 
 

Boekentip: "Atlas van Monsters"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Benieuwd? Week 49:

Lees verder »

 

Boekentip: "Doe-boek vogels"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Benieuwd? Week 48:

Lees verder »

 

Boekentip: "Klier-Pier-Pokkenmier" & "Het jaar van Victor"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Deze week een boek over tijd. Benieuwd? Week 47:

Lees verder »

 

Boekentip: "ver de grens"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Benieuwd? Week 46:

Lees verder »

Kerstkaarten

In december kunt u met uw leerlingen gratis kerstkaarten naar eenzame ouderen schrijven en versturen. Kidsweek in de Klas heeft i.s.m. Post NL en het Ouderenfonds lesmateriaal ontwikkeld, een mooi initiatief met een maatschappelijk karakter.

Lees verder »

 

Boekentip: "Overleven in een overstroming"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Benieuwd? Week 45:

Lees verder »

 
 

Boekentip: "Nu is later vroeger"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Deze week een boek over tijd. Benieuwd? Week 43:

Lees verder »

 

Boekentip: "George"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Deze week een boek over gender. Benieuwd? Week 41:

Lees verder »

 

Tips & Inspiratie: het effect van kennis van de wereld en het technisch leesniveau op tekstbegrip

Leslie en Recht hebben het effect van een brede kennis van de wereld en het technisch leesniveau op het begrip van de tekst (begrijpend lezen) onderzocht. Wat is de uitkomst en hoe gaat Kidsweek in de Klas hier mee om?

Lees verder »

 

Boekentip: "De schat in het heelal"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Deze week gaat de tip over de ruimtevaart. Benieuwd? Week 40:

Lees verder »

 

Boekentip: "Bedreigde diersoorten"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Deze week alles over bedreigde diersoorten. Benieuwd? Week 39:

Lees verder »

 

Tips & Inspiratie: het geven van een goede lesinstructie

Het geven van een goede lesinstructie is erg belangrijk. Hoe pakt Kidsweek in de Klas dat aan?

Lees verder »

 

Boekentip: "Het allermooiste boek over oerdieren"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Benieuwd? Week 38:

Lees verder »

 

Digitale leeromgeving

Kidsweek in de Klas werkt met een digitale leeromgeving in LessonUp. Wanneer u als school een abonnement heeft op Kidsweek in de Klas, heeft u ook automatisch toegang tot deze digitale leeromgeving. Hier leest u wat u allemaal kunt doen met deze digitale leeromgeving.

Lees verder »

 

Boekentip: "Justins rivaal"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Benieuwd? Week 37:

Lees verder »

 

Vernieuwd lesmateriaal

Kidsweek in de Klas heeft een aantal inhoudelijke verbeteringen aan het lesmateriaal doorgevoerd. Hier leest u meer over deze verbeteringen en leggen we in het kort uit welke mogelijkheden u heeft met uw abonnement.

Lees verder »

 
 

6 leuke kennismakingsspelletjes voor de eerste schoolweek

De eerste week van het schooljaar is altijd spannend. Om het ijs te breken tussen de klasgenootjes hebben wij de leukste kennismakingsspelletjes op een rij gezet.

Lees verder »

 

Boekentip: "De reis van Syntax Bosselman"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Benieuwd? Week 26:

Lees verder »

 

Bijna brugklassers willen gezonde schoolkantine

Voor achtstegroepers zit de basisschooltijd er bijna op. Na de zomer starten ze op de middelbare school. Wat gaan ze straks lunchen in de pauze? Hoe denken ze over gezond en ongezond eten in de schoolkantine? Dat vroeg jongerenkrant 7Days in samenwerking met het Voedingscentrum aan driehonderd bijna-brugklassers in een online enquête

Lees verder »

 

Download de zomerboekjes

Vanaf deze week staan onze zomerboekjes weer online! Vol puzzels, vragen en opdrachten bij artikelen uit de krant, recepten en nog veel meer! Je kunt ze hier downloaden: Zomerboekje 1, Zomerboekje 2 en Zomerboekje 3.

 

Boekentip: "Boreas en de zeven zeeën"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Deze week een boek over Boreas en zijn wereldreis per zeilboot. Benieuwd? Week 25:

Lees verder »

 

Boekentip: "Politiehonden"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Deze week een boek over het werk en de training van politiehonden. Benieuwd? Week 24:

Lees verder »

 

Boekentip: "Kortsluiting"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. In dit boek lezen kinderen wat voor een impact de ziekte MS kan hebben. Benieuwd? Week 23:

Lees verder »

 

Boekentip: "Handboek voor Bijenfans"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Nu een boek speciaal voor bijenfans. Benieuwd? Week 22:

Lees verder »

 

Boekentip: "Een vreemde aap - In de schaduw van de chimpansee"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Dit keer een boek over de bijzondere Dr. Jane Goodall. Benieuwd? Week 21:

Lees verder »

 

10 tips begrijpend lezen voor ouders 

Woordenschat is een belangrijk onderdeel van begrijpend lezen. Wanneer in een tekst meer dan 5% onbekende woorden zitten, is het onmogelijk om de tekst te begrijpen. Een paar tips (voor ouders) op een rijtje.

Lees verder »

 

40% van de kinderen doet vrijwillig klusjes voor anderen

Er wordt veel onderzoek gedaan naar vrijwilligerswerk. Maar hoe graag doen kinderen eigenlijk vrijwillig iets voor een ander zonder daarvoor betaald te krijgen? Samsam vroeg het 787 kinderen van 7 tot 12 jaar.

Lees verder »

 

Boekentip: "Uitvinden!"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Deze week lezen we over de vreemdste uitvindingen. Benieuwd? Week 20:

Lees verder »

 

Boekentip: "Kepler62"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Deze week vliegen we de ruimte in. Benieuwd? Week 16:

Lees verder »

 

Boekentip: "Van boswachter tot YouTuber"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Kidsweek bestaat 15 jaar! Daarom een review over een heel veelzijdig boek. Benieuwd? Week 15:

Lees verder »

 

Boekentip: "Selfie"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant.Dit keer een boekentip over de geschiedenis van de Selfie. Benieuwd? Week 14:

Lees verder »

 
 

Boekentip: "Wij waren hier eerst"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Deze week maar liefst 3 boekentips die kinderen uitleggen over bedreigde diersoorten. Benieuwd? Week 12:

Lees verder »

 

Boekentip: "Dat is je eigen zaak! - Het Klokhuis onderneemt"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Ondernemen voor kinderen Benieuwd? Week 11: 

Lees verder »

 

Boekentip: "'Superjuffie in de soep"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Deze week over plastic soep. Benieuwd? Week 10: 

Lees verder »

 

Boekentip: "Dat staat je goed!"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Met deze week een printboek over mode door de jaren heen. Benieuwd? Week 9: 

Lees verder »

 

Boekentip: "Kom binnen!"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Dit keer een boek over het leven van kinderen wereldwijd. Benieuwd? Week 8: 

Lees verder »

 

Boekentip: "Big Air!"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Thema deze week: snowboarden! Benieuwd? Week 7: 

Lees verder »

 

Boekentip: "De strikt geheime geschiedenis van codes en codebreken"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Leer codes breken en schrijven. Benieuwd? Week 6: 

Lees verder »

 

Boekentip: "Kunst?"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Met deze week een toiletpot in de hoofdrol. Benieuwd? 

Lees verder »

 

De Luizenmoeder Quiz

Welk personage ben jij? Doe de quiz!  

Lees verder »

 

Boekentip: "Het Heel Groot Vogelboek"

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. De Nationale Vogeltelling was inspiratie voor dit prentenboek. Benieuwd? 

Lees verder »

 

7 tips voor het maken van powerpoint

Regenboog-WordArt, te grote plaatjes van te lage kwaliteit, lettertype Comic Sans… het is slechts een greep uit de oceaan aan zonden wat betreft PowerPoint-presentaties. Daarom 7 tips voor het maken van een PowerPoint.

Lees verder »

 

Boekentip: 'Piratenzoon' en 'De wolven van Currumpaw'.

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Deze week staan wolven centraal. Benieuwd? 

Lees verder »

 

 

Boekentip: 'Kruip in de huid van een piraat!'

Elke week geeft Femke van leesbevorderingindeklas.nl een boekentip bij een artikel uit de krant. Deze week een boek over piraten. Benieuwd? 

Lees verder »

 

7 tips op slimmer te Googlen

Zoekmachines als Google geven bijna altijd het antwoord op elke vraag. Toch lukt het soms niet om precies dat te vinden wat je zoekt. Wij helpen met zeven zoektips.

Lees verder »

 

Vacature: onderwijsredacteur

Young & Connected, uitgever van Kidsweek, Samsam en 7Days is op zoek naar een onderwijsredacteur (24–32 uur). Je ontwikkelt lesmateriaal voor Kidsweek, 7Days en Mediawijsheid. Je digitaliseert lesmateriaal in onze digitale leeromgeving LessonUp.

Lees verder »

 

Download het kerstboekje

Cadeautje voor de feestdagen! Gratis Kidsweek kerstboekje vol met:
- puzzels
- quizzen
- knutseltips
- recepten

én een leuke lees- en rekenopdracht.

Download & print het boekje hier »

 

Nieuw: de Kidsweek in de Klas shop

Bent u nog op zoek naar een leuk cadeau voor uw klas? Behalve een krant heeft Kidsweek nog veel meer leuke producten!

Neem een kijkje in de webshop »

 

Nieuw: Leskaart overstromingen

Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen komen bij heftige nieuwsgebeurtenissen in aanraking met het nieuws. Ze zien beelden op televisie, lezen erover in kranten of komen nare foto's tegen via social media. Het is belangrijk om met uw leerlingen te praten over heftige gebeurtenissen, zoals natuurrampen. Met deze les helpen wij u om de overstromingen in Houston te bespreken met uw leerlingen.

Download het lesmateriaal »

 

Nieuw: Kidsweek in de Klas op Facebook

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in het onderwijs? Gratis lesopdrachten voor begrijpend lezen, mediawijsheid en burgerschap in je tijdlijn? Volg Kidsweek in de Klas op Facebook en mis niets!

Kidsweek in de Klas op Facebook »

 

Nieuw: Leskaart aanslagen

Niet alleen volwassenen, maar ook kinderen komen bij heftige nieuwsgebeurtenissen in aanraking met het nieuws. Ze zien beelden op televisie, lezen erover in kranten of komen nare foto's tegen via social media.

Het is belangrijk om met uw leerlingen te praten over heftige gebeurtenissen, zoals aanslagen. Met deze les helpen wij u om het onderwerp 'aanslagen' in uw klas bespreekbaar te maken en uw leerlingen niet bang te maken.

Download het lesmateriaal »

 

Nieuw: Leskaart verkiezingen

Kidsweek besteedt in de aanloop naar de verkiezingen elke week ruim aandacht aan de belangrijkste politieke partijen. Kidsweek vroeg de politici onder meer naar hun beste vrienden van een ándere politieke partij, wat ze voor kinderen willen doen en wat hun grootste blunder ooit is.

Samen met de inhoudelijke informatie komt dit toch wat saaie onderwerp voor kinderen tot leven. Speciaal bijbehorend lesmateriaal voor het basisonderwijs helpt docenten bovendien om er ook in de klas aandacht aan te besteden. Dit lesmateriaal is gratis beschikbaar voor alle scholen in Nederland.

Download het lesmateriaal »

 

Gebruikt u de lessen begrijpend lezen, woordenschat en de zelfstandig werkkaarten al van Kidsweek in de Klas?

En wilt u de krant nog voor andere doeleinden inzetten? Lees dan onderstaande lesideeën!

De Kidsweek tv-presentatoren
Laat uw leerlingen in tweetallen op een enthousiaste manier het belangrijkste nieuws uit Kidsweek vertellen. Bij de voorbereiding valt te denken aan het schrijven van de teksten, het verzamelen van attributen en het verdelen van de rollen.

Lees verder »

 

Aanmeldingen NOT gestolen

Heeft u zich de woensdag op de NOT aangemeld voor 2 maanden gratis Begrijpend lezen digitaal van Kidsweek in de klas of een andere aanbieding? Al onze aanmeldingen van woensdag zijn uit een auto gestolen. U kunt zich alsnog aanmelden via www.kidsweekindeklas.nl/notactie dan maken we het zo spoedig mogelijk voor u in orde!

 

Ella wint Schrijfgeheimen Schrijfwedstrijd

De winnaar van de Schrijfgeheimen Schrijfwedstrijd is bekend! Ella Radovcic uit groep 7 van de 6e Montessorischool Anne Frank in Amsterdam ging er met de hoofdprijs vandoor: haar verhaal op de voorpagina van Kidsweek!

Lees verder »

 

Strategietoetsen staan online.

Indien leerlingen uitvallen op het gebied van begrijpend lezen, is niet altijd direct duidelijk wat hier de reden van is. Met behulp van de strategietoetsen kunt u achterhalen of uw leerling moeite heeft met de aangeboden leesstrategieën. Door de afname van de strategietoetsen krijgt u meer inzicht in de denkwijze van uw leerlingen en kunt u uiteindelijk gerichte hulp bieden.

Lees verder »

 

Kidsweek in de Klas nu ook geschikt voor groep 4!

Sinds het huidige schooljaar is het lesmateriaal van Kidsweek in de Klas ook in te zetten voor groep 4. Er wordt gebruik gemaakt van de kortere artikelen uit de krant, die kinderen aanspreken en enthousiasmeren tot lezen. Er is zowel aandacht voor strategiegebruik (hoe pak je het lezen van een tekst nu handig aan) als voor de inhoud van de tekst (wat heb ik gelezen en wat zou ik nog willen leren over dit onderwerp).

 

Digibordlessen op drie niveaus!

Sinds het huidige schooljaar wordt de digibordles op drie verschillende niveaus (Niveau A, B en C) aangeboden. Tevens wordt hierbij de lesinstructie op drie verschillende niveaus aangeboden. Op deze manier kunt u het niveau van uw lessen zo goed mogelijk aanpassen aan de behoefte van uw leerlingen.

 

Remediëringsbladen staan online.

Leerlingen die uitvallen op het gebied van begrijpend lezen kunnen baat hebben bij het inoefenen van aangeleerde strategieën. Uit onderzoek blijkt dat de leerkracht hierbij een belangrijke rol speelt. Het helpt wanneer u tijdens de instructies veel hardop verwoordt wat u denkt en wat u doet (modellen). In de lesinstructies worden hier regelmatig voorbeelden bij gegeven. Ook kunt u gebruik maken van de remediëringsbladen die Kidsweek in de Klas ontwikkeld heeft.

Lees verder »

 

Staat er een man bij jou voor de klas?

Dan heb je geluk. De meester is namelijk een zeldzame soort. Sterker nog: hij wordt met uitsterven bedreigd! Tijd voor een meesterplan.

Lees verder »