Image

4X ORIGINEEL BUITENSPELEN

door Merel
30 mei 2023

Buitenspelen is leuk en belangrijk. Om buitenspelen te stimuleren, vindt op 14 juni de Nationale Buitenspeeldag plaats. Maar hoé zorg je er voor dat jouw leerlingen ook echt naar buiten gaan? Wij geven 4 originele tips. Zelf meedoen mag!

Maak je eigen 'bloembom'

Samen met de leerlingen het schoolplein of de buurt opvrolijken én de bijen en andere insecten helpen? Maak dan zelf bloembommen. Dat zijn ronde pakketjes bloemzaadjes, beschermd door klei en compost. Ideaal voor plekken waar je niet makkelijk bij kunt. Én voor luie tuiniers. Het enige wat je hoeft te doen, is jouw bloembom op de goeie plek gooien. Binnen no time ontstaat er een vrolijke bloemenzee. 

Melig spel

Ideaal voor kinderen die zich vervelen. Men neme: lekkere dingen die tegen water kunnen, een bak water en een bak meel. Bind je handen op je rug en probeer met je mond iets uit de bak met water te halen. Gelukt? Hup, naar de volgende bak, maar dan verstopt in meel. Meliger wordt het niet, toch?

Smokkelaartje

Bij dit spel worden kinderen in twee groepen verdeeld. ‘Smokkelaars’ proberen zoveel mogelijk (zelfgemaakte!) bankbiljetten over de grens te smokkelen. Het wordt ze héél lastig gemaakt door de ‘douane’ die het geld probeert te onderscheppen. Het gaat erom wie er aan het einde van het spel het meest geld heeft: de douane of de smokkelaars. Zoek hiervoor een bosachtig gebied op waar je je goed kan verstoppen, maar waar kinderen ook goed kunnen rennen. Spanning en sensatie gegarandeerd!

Omgekeerd verstoppertje

Het idee is hetzelfde als verstoppertje, maar nu verstopt maar één iemand zich. Alle anderen moeten diegene gaan zoeken. Het kind dat de verstopper vindt, gaat bij hem of haar zitten. Het spel is afgelopen als iedereen erbij zit. Degene die de verstopper als eerste vond, mag ‘m zijn in het volgende potje.

Gerelateerde berichten

1 januari 2023

Goede voornemens BINGO!

Arrow-up