Reading:
De 5 leukste meesters op TikTok

Image

De 5 leukste meesters op TikTok

door Tineke
13 september 2021

De tijd dat TikTok alleen voor leuke dansjes van kinderen en jongeren waren, ligt ver achter ons. Inmiddels hebben ook zat volwassenen het social media platform gevonden. Tijdens de lockdowns door corona bood het welkome afleiding maar ook een manier om veel kinderen te bereiken en te helpen met thuisonderwijs. Zo zitten er ook veel meesters en juffen op het social medium. We zetten de 5 leukste meesters op TikTok op een rij.

1. Meester Jesper

Misschien wel de bekendste online meester van Nederland! Hij deelt reken- en taalhacks en showt TikTok dansjes voor de klas.

@meesterjesper

Jou of Jouw? Wie doet dit vaak fout en kan dit wel gebruiken? Wat moet ik de volgende keer uitleggen? 😊💸

♬ good 4 u - Olivia Rodrigo

2. Rapmeester Hidde

Hidde is aardrijkskundedocent op een middelbare school in Amsterdam. Hij hield zijn rapcarierre gescheiden van zijn lessen op school tot hij merkte dat dit zorgde voor meer aansluiting bij zijn leerlingen. 

@meester.hidde

Nog eentje dan.. Laatse van 2020, iets eerder dan verwacht. Zie jullie in de online les, fijne fakantie🎅🏽 ##rap ##school ##lockdown ##klas ##vmbo ##les

♬ origineel geluid - Meester Hidde

3. Meneer Martijn

Deze rappende meester geeft les aan groep zeven en acht. De leerlingen van meester Martijn konden hun oren niet geloven toen hij begon te rappen tijdens een les!

4. Meester Sander

Een raket maken, biologie-les of een moeilijk raadsel. Meester Sander maakt er video’s over! Zoals dit raadsel.

@meester.sander

Bekijk de instructievideo op YouTube!

♬ origineel geluid - MeesterSander.nl

5. Pieter a.k.a Juf Ellen

Er zijn ook TikTokkers die op grappige wijze meesters en juffen imiteren. Bijvoorbeeld Pieter, of eigenlijk moeten we Juf Ellen zeggen. 

@pietervalley1

“Had ik maar zulke stille kindertjes in mijn klas” 🤣😭 ##basisschool ##jufellen ##school ##pietervalley

♬ origineel geluid - Juf Ellen

Gerelateerde berichten

Schooltaalwoorden
10 januari 2019

Schooltaalwoorden aanleren

doen kinderen vrijwillig klusjes
28 mei 2018

40% van de kinderen doet vrijwillig klusjes voor anderen

Er wordt veel onderzoek gedaan naar vrijwilligerswerk. Maar hoe graag doen kinderen eigenlijk vrijwillig iets voor een ander zonder daarvoor betaald te krijgen? Samsam vroeg het 787 kinderen van 7 tot 12 jaar. En wat blijkt: 40% doet wel eens vrijwillig een klusje voor een ander. Van de kinderen die dat nog niet doen, zou 75% dat wel willen.

Arrow-up