Ervaringen van leerkrachten

Wilt u weten wat leerkrachten en leerlingen van Kidsweek in de Klas vinden? Lees de reacties van leerkrachten hieronder.

foto ewout kidsweek nieuw

Meester Ewout van De Zonnewijzer (Siddeburen):

Wat maakt Kidsweek, voor mij als leerkracht, zo bijzonder?
De kracht van de Kidsweek krant zit vooral voor mij in het volgende: Actualiteit samen brengen in de belevingswereld van leerlingen.

Doordat de teksten dichtbij de leerlingen staan is de betrokkenheid zeer groot. Begrijpend lezen wordt door leerkrachten/leerlingen vaak gezien als iets moeilijks of iets saais.Dat is bij Kidsweek niet het geval. Mijn leerlingen zien Kidsweek niet als een uur begrijpend lezen. Mijn leerlingen ervaren het als een uur zich verdiepen in de actualiteit gecombineerd met een creatieve verwerking die het beste bij hun past.

Aan de hand van strategieën die ik mijn leerlingen leer bij Kidsweek kan ik dat ook in alle andere vakken terug laten komen. Daardoor wordt de manier van werken met Kidsweek een onderdeel voor het leren van alle andere vakken op school. Begrijpend lezen wordt een manier van benaderen, geen vak zoals: rekenen, taal of spelling.

Dus….Weg met dat oneindig kopieerwerk! Weg met de onduidelijkheid! Kidsweek is voor mij de perfecte methode! Waar we samen zichtbaar plezier mee hebben en resultaat mee boeken!

fotoreferentie 2

Meester René van basisschool de Albatros (Lelystad):

Geheel nieuwe dimensie in het begrijpend lezen! De methode is actueel en multi-mediaal!

Juf Tamara over voordelen Kidsweek in de Klas

Juf Tamara van Thomas Aquinoschool (Sneek):

Ik vind 'Kidsweek in de Klas' zoals die nu is al een goede methode. De lessen zijn actueel en uitdagend, alle strategieën komen aan bod, een fijne en goede manier van toetsing. Ik ben ook er blij met de nieuwe woordenschat oefeningen. Het allerbelangrijkste is dat de kinderen het leuk vinden om te doen. Ik hoef ze niet meer te motiveren.

Juf Marijke van de Griffel (Lioenssens):

Kidsweek begrijpend lezen gebruiken we iedere week een aantal keren. Dit is erg leerzaam en goed toepasbaar. De spullen/kaarten/leeromgeving daarnaast zijn leuk voor tussendoor wanneer er extra tijd of het toepasbaar is bij de huidige thema's die op dat moment aan de orde zijn.

Meester Jaco over voordelen Kidsweek in de Klas

Meester Jaco van de Hoeksteen (Bussum):

Het grote pluspunt van Kidsweek in de Klas was voor ons allemaal dat de kinderen enthousiast gingen lezen. Daar moest je bij de vorige methodes hard aan trekken. Het is elke keer weer een feest als Kidsweek uitgedeeld wordt. En je krijgt de zwakke lezers ook makkelijk aan het lezen. Vooral het enthousiasme om te gaan lezen vind ik heel sterk aan deze methode!

Juf Gerdien van EBS de Rank (Arnhem) :

Ik wil jullie mijn complimenten geven voor de leuke uitziende en uitnodigende Kidsweek methode! Wij werken nu nog met Goed Gelezen methode op school en zijn er al wel achter dat het hoogtijd wordt voor iets anders! Daarom zijn we sinds enkele maanden begonnen met het uitproberen van Kidsweek en zijn aangenaam verrast!

Leerling basisschool over voordelen Kidsweek in de Klas

Leerling van basisschool De Hoeksteen (Bussum):

Ik vind lessen voor mediawijsheid heel leerzaam. Eerst zette ik zomaar dingen op mijn profiel en werd ik een keer vrienden met iemand die ik niet kende. Sinds de les mediawijsheid denk ik er veel beter over na wat je wel en niet op internet kunt plaatsen en je echt niet zomaar met iedereen vrienden moet worden.