Reading:
In de klas aan de slag met de gemeenteraadsverkiezingen

Image

In de klas aan de slag met de gemeenteraadsverkiezingen

4 maart 2022

Kinderen zijn de kiezers van de toekomst. Op de basisschoolleeftijd worden de eerste zaadjes geplant voor hun politieke keuzes en gaan kinderen beseffen wat die keuzes voor hen persoonlijk betekenen. Op 16 maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Maar wat zijn gemeenteraadsverkiezingen precies? En waar beslissen ze over?

Kidsweek en Samsam hebben meerdere artikelen over het onderwerp geschreven die als handvat kunnen dienen om het gesprek aan te gaan. Ook hebben we meerdere lessen die achtergrond en duiding kunnen geven.

Amé (11) wil veiliger verkeer voor haar school

De straat voor de school van Amé in de Amsterdamse Jordaan is heel smal. Ze stuurde een mail naar de gemeente en sprak de wethouder. Wat kunnen burgers eigenlijk nog meer doen om hun onvrede of boosheid te laten merken? Bekijk de video op de website van Samsam. 

Tiemen (12) praat met wethouder over voetbalkooi

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. Daarom vroeg de redactie van Kidsweek aan lezers: wat wil jij veranderen in jouw buurt? Tiemen uit het Friese IJlst wil een voetbalkooi met baskets. Hij gaat erover in gesprek met de wethouder. Lees het artikel op de website van Kidsweek. 

Gratis beschikbaar: lespakket over de gemeenteraadsverkiezingen

Speciaal voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen hebben we een lespakket gemaakt dat geschikt is voor groep 5/6 en groep 7/8. Het pakket is gratis te downloaden. Bekijk deze link voor het lesmateriaal.

Meer over democratie met Samsam

In dit dossier vind je alle artikelen van Samsam over democratie. We leggen uit wat democratie is, waarom stemmen belangrijk is en wat persvrijheid precies betekent. 

Meer lessen over democratie en gemeente

Wil je dieper met de materie aan de slag? Vanuit de lesmethode Wereld en Taal bieden we meerdere lespakketten aan om te geven in de klas. We hebben lessen over democratie en de gemeente  gemaakt. Alle lessen van Kidsweek in de Klas staan in Lesson Up. Bent u nog geen abonnee van Kidsweek in de Klas Wereld en Taal? Probeer het lesmateriaal dan een maand gratis uit.

Andere teksten over dit onderwerp

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Kidsweek in de Klas? Geef je dan op voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

13 september 2021

De 5 leukste juffen op TikTok

door
Leerlingen krijgen les in de klas
5 september 2022

De Gouden Weken

21 februari 2022

Doe de carnavalspuzzel!

Arrow-up