Reading:
Bewegend leren met Kidsweek

Image

Bewegend leren met Kidsweek

27 januari 2020

Bewegend leren lijkt steeds populairder te worden binnen het basisonderwijs. Volgens meerdere wetenschappers zorgt het bewegend leren voor betere leerprestaties. Ook met Kidsweek in de Klas kun je bewegend leren inzetten. Hoe? Lees het lesidee hieronder.

Lesidee voor bewegend leren

Ter voorbereiding print u de 11 opdrachtkaarten hieronder. Deze hangt u verspreid over het schoolplein of de gymzaal op. De leerlingen werken in tweetallen. Ieder groepje heeft:

  • Twee dobbelstenen
  • Een schrift of blaadje
  • Pen of potlood

De eerste leerling dobbelt met de twee dobbelstenen en telt de ogen bij elkaar op. Vervolgens gaan zij samen op zoek naar de kaart met dat nummer. De leerling maakt de vraag op de opdrachtkaart en schrijft het antwoord in het schrift. De andere leerling controleert de vraag en geeft feedback. Daarna draaien de rollen om.

Klik hier om de PDF te downloaden.

Over Kidsweek in de Klas

In deze wereld wordt het steeds moeilijker om nep van echt nieuws te onderscheiden. Kidsweek in de Klas vindt het belangrijk om leerlingen (en leerkrachten) handvatten te bieden om op basis van betrouwbare bronnen een eigen mening te vormen en kritisch te kijken naar de wereld van morgen.

Lees meer over onze lesmethode Begrijpend Lezen.

Gerelateerde berichten

21 februari 2022

Doe de carnavalspuzzel!

15 september 2018

Slimme tips tegen pesten

Wat kun je doen als je wordt gepest?

Kind met stekker in z'n han.
10 mei 2021

10 Energizers voor tussen de lessen door!

Arrow-up