Reading:
Het Rode Kruis en Kidsweek in de Klas roepen klassen op: Geef Kleur aan Noodhulp! 

Image

Het Rode Kruis en Kidsweek in de Klas roepen klassen op: Geef Kleur aan Noodhulp! 

door Noelle
21 maart 2022

Zitten er op jouw school geboren kunstenaars? En wil je met jouw klas of school op een leuke manier iets betekenen voor een ander? Help het Rode Kruis en geef met jouw klas of school kleur aan noodhulp!

Elk jaar zijn miljoenen mensen het slachtoffer van conflicten en natuurrampen. Van mensen die moeten overleven in Oekraïne tot de slachtoffers van cyclonen op de Filipijnen.  

Het Rode Kruis helpt, wie dan ook, waar dan ook.

 Het Rode Kruis helpt met de eerste levensbehoeften, zoals schoon drinkwater, medische zorg, voedsel en onderdak. Zo zorgt het Rode Kruis dat mensen hun leven kunnen opbouwen en weer kleur kunnen geven. Maar dat kunnen we niet alleen! Met de actie ‘Geef kleur aan noodhulp’ slaan Kidsweek in de Klas en het Rode Kruis de handen ineen en roepen we scholen op om geld in te zamelen voor noodhulp. 

doen jullie mee?

Van 14 t/m 18 april maken we met elkaar in Zwolle een reusachtig kunstwerk dat is ontworpen door een echt kunstenaar: Hedof. 

Als klas kun je ook meedoen! Speciaal voor scholen heeft de kunstenaar kleurplaten gemaakt, die samen één lange noodhulp-slinger vormen. Met jouw klas of school halen jullie geld op door zo veel mogelijk kleurplaten te kleuren en jullie daarvoor te laten sponsoren. Ga voor de kleurplaten naar www.rodekruis.nl/geefkleur

Kidsweek in de Klas, Samsam en het Rode Kruis maakten samen een interactieve les over noodhulp. Aan de hand van verhalen uit Kidsweek en Samsam leren de leerlingen over kinderen in rampgebieden en wat over de wereldwijde hulpverlening van het Rode Kruis. je werkt hiermee aan doelen voor begrijpend lezen, woordenschat, mondelinge taalvaardigheid en wereldoriëntatie. Bekijk de les hier.

Gerelateerde berichten

doen kinderen vrijwillig klusjes
28 mei 2018

40% van de kinderen doet vrijwillig klusjes voor anderen

Er wordt veel onderzoek gedaan naar vrijwilligerswerk. Maar hoe graag doen kinderen eigenlijk vrijwillig iets voor een ander zonder daarvoor betaald te krijgen? Samsam vroeg het 787 kinderen van 7 tot 12 jaar. En wat blijkt: 40% doet wel eens vrijwillig een klusje voor een ander. Van de kinderen die dat nog niet doen, zou 75% dat wel willen.

Wereld & Taal
23 maart 2020

Thuisonderwijs met Kidsweek, SLO en Schooltv

Het is een verwarrende tijd voor leerlingen en leraren. De scholen zijn dicht maar het onderwijs gaat door. Er zijn online talloze lesideeën te vinden maar hoe zorg je er voor dat van al deze ideeën goed onderwijs kan worden gemaakt? Kidsweek, Schooltv en SLO bundelen hun krachten en werken samen om thuisonderwijs aan leerlingen uit groep 5 t/m 8 te ondersteunen.

Arrow-up