Reading:
Het Rode Kruis en Kidsweek in de Klas roepen klassen op: Geef Kleur aan Noodhulp! 

Image

Het Rode Kruis en Kidsweek in de Klas roepen klassen op: Geef Kleur aan Noodhulp! 

21 maart 2022

Zitten er op jouw school geboren kunstenaars? En wil je met jouw klas of school op een leuke manier iets betekenen voor een ander? Help het Rode Kruis en geef met jouw klas of school kleur aan noodhulp!

Elk jaar zijn miljoenen mensen het slachtoffer van conflicten en natuurrampen. Van mensen die moeten overleven in Oekraïne tot de slachtoffers van cyclonen op de Filipijnen.  

Het Rode Kruis helpt, wie dan ook, waar dan ook.

 Het Rode Kruis helpt met de eerste levensbehoeften, zoals schoon drinkwater, medische zorg, voedsel en onderdak. Zo zorgt het Rode Kruis dat mensen hun leven kunnen opbouwen en weer kleur kunnen geven. Maar dat kunnen we niet alleen! Met de actie ‘Geef kleur aan noodhulp’ slaan Kidsweek in de Klas en het Rode Kruis de handen ineen en roepen we scholen op om geld in te zamelen voor noodhulp. 

doen jullie mee?

Van 14 t/m 18 april maken we met elkaar in Zwolle een reusachtig kunstwerk dat is ontworpen door een echt kunstenaar: Hedof. 

Als klas kun je ook meedoen! Speciaal voor scholen heeft de kunstenaar kleurplaten gemaakt, die samen één lange noodhulp-slinger vormen. Met jouw klas of school halen jullie geld op door zo veel mogelijk kleurplaten te kleuren en jullie daarvoor te laten sponsoren. Ga voor de kleurplaten naar www.rodekruis.nl/geefkleur

Kidsweek in de Klas, Samsam en het Rode Kruis maakten samen een interactieve les over noodhulp. Aan de hand van verhalen uit Kidsweek en Samsam leren de leerlingen over kinderen in rampgebieden en wat over de wereldwijde hulpverlening van het Rode Kruis. je werkt hiermee aan doelen voor begrijpend lezen, woordenschat, mondelinge taalvaardigheid en wereldoriëntatie. Bekijk de les hier.

Gerelateerde berichten

Sneeuwpop tussen de dennenbomen
9 november 2022

Doe mee met De Grote Kerstkaartenactie!

Esther is de bedenker van het rouwpaspoort. Jaimy heeft veel aan haar tips.
14 november 2022

Tips voor de leerkracht: hoe ga ik om met rouw in de klas?

Probeer geen oplossingen te bedenken en blijf vragen aan een leerling waar hij of zij behoefte aan heeft: praten over het verdriet, of juist niet. Esther Ruël Engelman, rouwbegeleider bij Mijn gouden traan en zelf ook leerkracht in het onderwijs, zit vol tips over hoe om te gaan met rouw in de klas.

Arrow-up