Reading:
Gratis lespakket Wereld en Taal over de Provinciale Statenverkiezingen

Image

Gratis lespakket Wereld en Taal over de Provinciale Statenverkiezingen

door Tineke
13 maart 2023

 

Op 15 maart vinden de Provinciale Statenverkiezingen plaats. Daarom heeft Kidsweek in de Klas dit lespakket ontwikkeld voor groep 5 t/m 8, waarmee je in aanloop naar de verkiezingen aan de slag kunt gaan. Bij de lessen leren de leerlingen over de Provinciale Staten, het waterschap én democratie in Nederland. Zo behandel je kerndoelen van de vakken geschiedenis, aardrijkskunde, burgerschap én taal. Vakoverstijgend dus!
 

Het lespakket is gratis beschikbaar gemaakt voor alle docenten die er gebruik van willen maken. Het lesplan bestaat uit verschillende digibordlessen met lesinstructies en verdiepende teksten. Aanvullend hebben we een quiz gemaakt om de kennis van leerlingen te testen.

Klik op de afbeelding hieronder om de les de gebruiken. 

Bent u n.a.v. dit lespakket nieuwsgierig geworden?  Vraag dan een gratis informatiepakket aan of ga direct elke week met de krant en het actuele lesmateriaal aan de slag. U kunt al vanaf €55, – een proefabonnement afsluiten.

Heeft u nog vragen?

Neem vrijblijvend contact op met leraar én adviseur lesmethodes, Frank Snijders. 

Gerelateerde berichten

28 februari 2022

Hoe bespreek je de oorlog in Oekraïne in de klas?

update
1 april 2020

Update over levering

Tot en met 7 mei leveren we geen kranten aan scholen. Indien de scholen daarna weer open gaan ontvangt u de Kidsweek volgens de reguliere planning op maandag 11 mei. Mochten de scholen langer dicht blijven, dan sturen wij u tijdig een nieuwe update.

foto's van kranten
6 december 2021

Onderzoek over terrorisme: doe mee!

Samen met Kidsweek is TerInfo (Universiteit Utrecht) een onderzoek gestart naar de beleving van terrorisme onder kinderen. Voor dit onderzoek zijn we nog op zoek naar scholen die mee willen werken.

Arrow-up