Reading:
3 vragen aan gymdocent Timo Vogels over energizers

Image

3 vragen aan gymdocent Timo Vogels over energizers

5 september 2022

‘De geschiedenis van Nederland… zit daar nou een vlieg op het raam?’ Het is voor leerlingen (en leraren) niet altijd even makkelijk om de hele dag bij de les te blijven. Dat merkte ook gymdocent Timo Vogels. Hij bedacht daarom de Beweegpot, een bundeling van korte en makkelijke energizers voor in de klas of tijdens de gymles. Tijd voor een vragenrondje!

Je hebt een Beweegpot ontwikkeld, vertel! 

”Ik ben altijd dol op spelletjes geweest en ben erg creatief. Als gymleraar kreeg ik vak de vraag van collega’s of ik nog tips had om kinderen weer even op te laden of bij de les te krijgen. Iedereen is tegenwoordig zo snel afeleid…Ik stelde vaak leuke energizers voor, een kort spel wat je snel en makkelijk kan uitvoeren. Mijn zelfbedachte energizers werden vaak zo goed ontvangen dat ik dacht: ‘Hé, hier moet ik wat mee doen’.”

Heb je tips voor leraren die het lastig vinden om hun klas genoeg te laten bewegen? 

”Het hoeft niet moeilijk te zijn om de kinderen even te laten bewegen. Ook een eenvoudig spelletje kan al genoeg zijn! Wat dacht je van een wedstrijdje rennen om de school heen? Of een challenge waarbij iedereen springt als een kikker?”

Wat is je lievelingstip uit de Beweegpot?

”Mijn persoonlijke favoriet is de Paardenrace. Hierbij geef je als leerkracht commando’s die horen bij een paardenrace. Bijvoorbeeld: horde lopen (springen over een horde), publiek rechts (zwaaien naar rechts) of de strontvlieg (1x klappen). En mijn favoriet: bak met water (bukken in een bak met water en zo hard moelijk bwuwuwuw roepen). Dit is een van de meest energieke spellen en tovert altijd een lach op gezichten!”

Winactie!

Wil jij ook in de klas aan de slag met de Beweegpot? Dat kan! We mogen er zes verloten. Stuur een mail naar scholen@kidsweek.nl en vertel waarom jouw klas graag wilt winnen. We maken de winnaars in oktober bekend. Wie weet springen jullie straks als kikkers rond, een goede start van het nieuwe schooljaar! 

Timo Vogels met de Beweegpot
Timo Vogels met zijn Beweegpot
Beweegpotten

Gerelateerde berichten

2 november 2020

Gratis lespakket Wereld en Taal over de Amerikaanse Verkiezingen

Elke maand schrijft Frank een blog over zijn leven als leraar. Deze maand vertelt hij over de schooltuin.

Arrow-up