Reading:
Kidsweek in de Klas werkt samen met Ouderenfonds om ouderen een hart onder de riem te steken

Image

Kidsweek in de Klas werkt samen met Ouderenfonds om ouderen een hart onder de riem te steken

18 mei 2020

Bij veel ouderen zorgt het coronavirus voor een extra moeilijke periode. Ze kunnen geen bezoek meer ontvangen, komen het huis minder uit en maken zich vaak zorgen. Ook ouderen die eerder een actief leven hadden, zitten nu thuis. Ouderen voelen zich daarom nu nog sneller eenzaam.

Samen met Nationaal Ouderenfonds zet Kidsweek in de Klas zich in om weer een glimlach op hun gezicht te toveren. Door samen aan de slag te gaan met het maken en verspreiden van kaarten kunnen we juist in deze tijd vele kleine geluksmomenten creëren in het leven van een grote groep ouderen. 

Les over eenzaamheid

We maakten een les over eenzaamheid. In de les over eenzaamheid leren kinderen nadenken over allerlei manieren om eenzame ouderen te helpen. Klik hier om naar het lesmateriaal te gaan.
 

Doe mee met de kaartenactie

Het zelf maken en bezorgen van een kaartje is een mooi gebaar. We roepen iedereen op om kaarten te maken. Deze kunnen dan worden ingezameld om, conform de coronamaatregelen, door één persoon af te leveren bij een zorginstelling. Of, kinderen doen deze zelf op de post voor een ouder iemand die zij zelf kennen.
 
Namens alle ouderen in Nederland: bedankt!

Gerelateerde berichten

18 november 2019

Begrijpend lezen in samenhang

Dit schooljaar brengen we een nieuwe lesmethode op de markt: Kidsweek in de Klas – Wereld & Taal. Met deze digitale methode gaan leerlingen aan de hand van nieuwsartikelen uit Kidsweek aan de slag met geïntegreerde opdrachten voor wereldoriëntatie en taal. Vanaf 2 september kunnen scholen de lesmethode een maand gratis uitproberen.

23 maart 2020

Thuisonderwijs met Kidsweek, SLO en Schooltv

Het is een verwarrende tijd voor leerlingen en leraren. De scholen zijn dicht maar het onderwijs gaat door. Er zijn online talloze lesideeën te vinden maar hoe zorg je er voor dat van al deze ideeën goed onderwijs kan worden gemaakt? Kidsweek, Schooltv en SLO bundelen hun krachten en werken samen om thuisonderwijs aan leerlingen uit groep 5 t/m 8 te ondersteunen.

Arrow-up