Reading:
Kidsweek in de Klas werkt samen met Ouderenfonds om ouderen een hart onder de riem te steken

Image

Kidsweek in de Klas werkt samen met Ouderenfonds om ouderen een hart onder de riem te steken

18 mei 2020

Bij veel ouderen zorgt het coronavirus voor een extra moeilijke periode. Ze kunnen geen bezoek meer ontvangen, komen het huis minder uit en maken zich vaak zorgen. Ook ouderen die eerder een actief leven hadden, zitten nu thuis. Ouderen voelen zich daarom nu nog sneller eenzaam. Kidsweek in de Klas werkt samen met het ouderenfonds om ouderen een hart onder de riem te steken. 

Samen met Nationaal Ouderenfonds zet Kidsweek in de Klas zich in om weer een glimlach op hun gezicht te toveren. Door samen aan de slag te gaan met het maken en verspreiden van kaarten kunnen we juist in deze tijd vele kleine geluksmomenten creëren in het leven van een grote groep ouderen. 

Les over eenzaamheid

We maakten een les over eenzaamheid. In de les over eenzaamheid leren kinderen nadenken over allerlei manieren om eenzame ouderen te helpen. Klik hier om naar het lesmateriaal te gaan.
 

Doe mee met de kaartenactie van Kidsweek in de Klas en het ouderenfonds

Het zelf maken en bezorgen van een kaartje is een mooi gebaar. We roepen iedereen op om kaarten te maken. Deze kunnen dan worden ingezameld om, conform de coronamaatregelen, door één persoon af te leveren bij een zorginstelling. Of, kinderen doen deze zelf op de post voor een ouder iemand die zij zelf kennen.
 
Namens alle ouderen in Nederland: bedankt!

Gerelateerde berichten

Ga aan de slag met meertaligheid in de klas.
20 november 2022

6 manieren om aan de slag te gaan met meertaligheid in de klas

Oekraïens, Turks, Pools, Chinees, Arabisch. Grote kans dat u als leerkracht deze verschillende talen ooit in het klaslokaal hebt gehoord. Een meertalige klas kan een uitdaging vormen, maar kan ook worden gezien als een enorm pluspunt. Hoezo een kostbaar en ingewikkeld landenproject organiseren? Ga op uitwisseling in je eigen klas!

Arrow-up