Reading:
Boekentips voor én over de zomer

Image

Boekentips voor én over de zomer

18 juni 2021

De zomervakantie is de ideale tijd om lekker veel boeken te lezen. Ook omdat veel lezen een zomerleesdip kan voorkomen. Femke van Leesbevordering in de Klas heeft weer de leukste boeken voor en over de zomer geselecteerd! 

Boekentips voor én over de zomer

super wonderlijke reis van freddy

1. De superwonderlijke reis van Freddie – Jenny Pearson (9+)

Freddies zomervakantie ziet er héél anders uit dan hij van tevoren had gedacht! Samen met zijn vrienden gaat hij op een ‘superwonderlijke’ roadtrip dwars door Wales, op zoek naar zijn biologische vader. En wat ze dan allemaal meemaken… Maak je maar klaar voor een krankzinnig en vooral supergrappig avontuur!

Lees hier de recensie >
ISBN: 9789025772192

ijstuin

2. De ijstuin – Guy Jones (10+)

Bij dit boek denk je misschien aan een winters sprookje, maar niets is minder waar! Dit verhaal over Jess speelt zich juist af tijdens een bloedhete zomer – een verschrikking voor Jess, want zij is extreem allergisch voor zonlicht. Ze kan alleen normaal naar buiten in het donker en dan ontdekt ze een magische plek waar ze echt vrij kan zijn: de ijstuin. Maar ze is er niet alleen… Dat levert een heel mooi, ontroerend verhaal op, dat werkelijkheid en verbeeldingskracht op een prachtige manier verbindt. 

Lees hier de recensie > 
ISBN: 9789025877262

de zomer met jente

3. Die zomer met Jente – Enne Koens (10+)

Kinderen die niet op vakantie gaan, zullen zich misschien wel herkennen in Marie, die zich tijdens de zomervakantie moet zien te vermaken in een kale vinexwijk. Marie is echter ook nog eens verhuisd, waardoor ze niemand kent. Gelukkig wordt haar zomervakantie toch nog een groot spannend avontuur als ze Jente ontmoet. Maar Jente blijkt toch niet altijd zo aardig te zijn als Marie dacht. Langzaam begint er iets te wringen in de vriendschap… Een perfect zomerboek vol onderhuidse spanning voor kinderen uit groep 7/8.

Lees hier de recensie >
ISBN: 9789024584062

het leven van een loser

4. Wegwezen – Jeff Kinney (9+)

Door dit boek zul je het helemaal niet meer zo erg vinden dat je níet op vakantie gaat naar een zonnig, tropisch eiland dit jaar. Dit deel uit Het leven van een loser is voor veel kinderen de ideale vakantielectuur. Het is ontzettend grappig, laagdrempelig en het sluit nog mooi aan bij het vakantiegevoel ook. En helemaal mooi: het boek staat in de online bibliotheek, dus is (gratis) te downloaden op tablet of smartphone. Handig!

Lees hier de recensie >
ISBN: 9789026142642

kalm aan

5. Kalm aan – Rachel Williams (8+)

De zomervakantie is natuurlijk ideaal om op onderzoek te gaan in de natuur. Maar tijdens de regenachtige zomerdagen kun je dat ook binnen doen, met dit boek! Sterker nog: dit boek stimuleert kinderen om buiten goed om zich heen te kijken en de kleine natuurwonderen te gaan zien. Elk ‘verwonderverhaal’ laat niet alleen zien wát je kunt zien in de natuur, maar vertelt ook wat je erover zou willen weten: hoe werkt het, wat gebeurt er precies en wanneer gebeurt het? En na het lezen: lekker naar buiten!

Lees hier de recensie >
ISBN: 9789047712695

Tips

Kidsweek heeft naast de krant ook vakantie doeboeken, moppenboeken  en oefenboeken voor begrijpend lezen en woordenschat. Leuk als tip voor ouders of als cadeautje voor je leerlingen voor het einde van het schooljaar! Een moppenboek kost slechts 5 euro.

 

 

Gerelateerde berichten

11 december 2020

Het leven van een leraar… Decemberstress

21 september 2021

Boekentips voor de Week tegen Pesten

Leesbevordering in de Klas geeft aan Kidsweek in de Klas boekentips voor de Week tegen Pesten

Arrow-up