Reading:
Boekentips Wintersport & Olympische Winterspelen

Image

Boekentips Wintersport & Olympische Winterspelen

15 februari 2022

De skipistes staan vol met fanatieke wintersporters en in China zijn de Olympische Winterspelen in volle gang. Kom in de stemming met boeken over dit thema.  Leesbevordering in de Klas beschrijft maandelijks boeken voor basisschoolleerlingen. Deze maand staat in het teken van Wintersport & de Olympische Winterspelen. 

5 Boekentips over wintersport & de olympische winterspelen

1. Het geheim van de zwarte piste – Gerard van Gemert (9+)

Dit is het ideale boek om lekker in de wintersportstemming te komen! In dit spannende verhaal lees je hoe fijn het is om op ski’s van een berg af te zoeven, maar ook hoe gevaarlijk het kan zijn… De kinderen in dit verhaal moeten goed uitkijken voor lawines. En is het wel slim om de zwarte piste te nemen? Dit raadselachtige verhaal is door de beperkte omvang en de vele illustraties ook nog eens heel geschikt voor de wat minder enthousiaste lezers.
 
Lees hier de recensie >
ISBN: 9789025882129

2. • Wintersporten – Susan Schaeffer (9+)

Bij wintersport denk je vaak aan skiën of snowboarden, maar er zijn nog veel meer ‘wintersporten’! Wat dacht je van schaatsen, bobsleeën of curlen? In dit dunne informatieve boek lees je vooral over schaatsen, skiën en snowboarden, maar krijg je ook een beeld van de andere sporten op de Olympische Winterspelen.
 
ISBN: 9789086647965 

3. • Max Modderman: Op glad ijs – Matt Stanton (9+)

IJshockey is niet per se een sport die je alleen in de winter beoefent, maar wel een sport op (glad) ijs! Het is ook een van de sporten tijdens de Winterspelen en als je Max Modderman mag geloven, is het allesbehalve makkelijk! Toch is Max vastbesloten een legendarische ijshockeyster te worden… en dat levert een hilarische graphic novel op, waar kinderen vast ontzettend om moeten lachen.
 
Lees hier de recensie
ISBN: 9789402705959

4. Dromen van succes – Barbara Barend & Marlies van Cleeff (9+)

Er zijn al heel wat Nederlandse sporters geweest die medailles hebben behaald tijdens de Olympische Winterspelen! In dit boek lees je hoe schaatsers Sven Kramer en Ireen Wüst en de paralympische snowboardster Bibian Mentel zo succesvol zijn geworden. Het is wel heel verdrietig dat Bibian Mentel er niet meer is, maar haar verhaal is wel heel inspirerend. Hopelijk heb je het boek al in je schoolbibliotheek staan, want het is niet meer te koop. Gelukkig kun je het wel gemakkelijk lezen via de online bibliotheek óf uit de gewone bieb halen natuurlijk!

Lees hier de recensie >
ISBN: 9789492899033

5. Adrenalinekick op sneeuw en ijs – Erin Butler (10+)

Sommige extreme sporten in dit boek zul je juist níet snel tegenkomen op de Olympische Winterspelen! Veel te gevaarlijk! Maar het is natuurlijk wel erg spannend om te lezen over snowkiten, ijsklimmen of skifietsen. Of lijkt het jou wel wat om te gaan ijsduiken? (Brrrrr!) De waaghalzen in je klas zullen dit informatieve boek met veel actiefoto’s vast kunnen waarderen!

ISBN: 9789086648290

Bekijk de lessenserie over de Olympische Winterspelen

Met de Olympische Zomerspelen in Tokio nog vers in ons geheugen, beginnen de Winterspelen in Peking alweer. Duizenden topsporters uit 91 landen strijden op dit evenement om het goud, zilver en brons. Maar waar komen de Olympische Spelen eigenlijk vandaan? Je leert het in deze lessenserie!

Gerelateerde berichten

11 december 2020

Het leven van een leraar… Decemberstress

16 mei 2022

Boekentips over technologisch burgerschap – techniek en gezondheid

Leesbevordering in de Klas geeft aan Kidsweek in de Klas boekentips over verschillende onderwerpen.

Arrow-up