Reading:
Een vliegende start van het nieuwe schooljaar

Image

Een vliegende start van het nieuwe schooljaar

door Tineke
17 augustus 2021

Ready, set, go! Voor je gevoel is de welverdiende zomervakantie misschien amper begonnen. Maar, het nieuwe schooljaar staat toch echt al voor de deur. Ben jij er al helemaal klaar voor? Geen zorgen Kidsweek in de Klas heeft wat tips op een rij gezet zodat het nieuwe schooljaar vliegend van start gaat.

Kennismakingsspelletjes

Sta je komend jaar voor een nieuwe klas? Of krijg je nieuwe leerlingen in je bestaande klas? Dan ben je misschien wel op zoek naar een leuke en speelse manier om de kinderen met elkaar en met jou kennis te laten maken. Wij geven een paar ideeën in dit artikel op ons blog. 

Probeer een nieuwe lesmethode

Daar lag je dan te peinzen op een zonnig strand aan een Costa of in het schaarse Nederlandse zomerzonnetje. Past die lesmethode nog wel bij hoe ik les wil geven en de leerdoelen die ik voor mijn klas voor ogen heb? Of, is het tijd om een nieuwe lesmethode te proberen? Doe dan nu een van de gratis proeflessen van Kidsweek in de Klas. 

Maak een taalinhaalslag in het nieuwe schooljaar

De ‘zomerleesdip’ is inmiddels een bekend probleem, kinderen die in de vakantie geen letter lezen en daardoor het schooljaar starten met een lager leesniveau dan waar ze hem mee begonnen. Voor deze kinderen is het belangrijk om wat meer te oefenen om dit niveau op te krikken.

De begrijpend lezen oefenboeken van Kidsweek in de Klas zijn leerzaam en leuk! Aan de hand van leuke artikelen en de bijbehorende video’s op de website vergroot je je tekstbegrip en woordenschat, zelfstandig of klassikaal. Genoeg geoefend? Blader dan door naar de moppen, raadsels en puzzels. Zo wordt begrijpend lezen vanzelf een feest! Je vindt de Begrijpend Lezen oefenboeken in de Kidsweek Shop.

Aan de slag met burgerschap in het nieuwe schooljaar

Op dinsdag 22 juni heeft de Eerste Kamer met het wetsvoorstel ‘verduidelijking van de burgerschapsopdracht aan scholen in het funderend onderwijs’  ingestemd. Hiermee krijgt burgerschapsonderwijs een meer verplichtend karakter. Weten hoe jij aan de slag kan met burgerschap in de klas? In dit artikel vertellen we hoe je dit aan kan pakken.

Thuis blijven oefenen met lezen

Wil je dat jouw leerlingen dit jaar meer in hun vrije tijd lezen? Geef ze dan een voorsprong en laat ze thuis hun eigen krant lezen. In Kidsweek lezen kinderen over belangrijk nieuws uit binnen- en buitenland. Ingewikkelde onderwerpen leggen we op een begrijpelijke manier uit en wisselen we af met moppen, dierennieuws en opvallende weetjes. Zo leren kinderen elke week wat nieuws! De afwisseling van onderwerpen, lange en korte artikelen én mooi beeldmateriaal, maakt Kidsweek aantrekkelijk voor zowel ervaren lezers als voor kinderen die nog wat oefening kunnen gebruiken.


Wij bieden ouders extra voordeel op een abonnement op Kidsweek. Via de link, www.kidsweek.nl/back2school kunnen zij Kidsweek nu 10 weken voor € 10,- uitproberen. Dit abonnement stopt automatisch, dus ze zitten nergens aan vast.

Deel je de link www.kidsweek.nl/back2school in bijvoorbeeld de schoolapp of nieuwsbrief naar ouders toe? Maak er dan een screenshot van en mail deze afbeelding naar scholen@kidsweek.nl met de adresgegevens van uw school. Onder alle inzendingen verloten we vijf boekenpakketten t.w.v. € 500,- voor de schoolbibliotheek.

 

Heeft u nog vragen?

Neem vrijblijvend contact op met leraar én adviseur lesmethodes, Frank Snijders. 

Gerelateerde berichten

Kinderen knutselen buiten in het gras
4 juli 2022

Kidsweek zomerboekjes 2022

Elk schooljaar maakt Kidsweek in de Klas drie zomerboekjes boordevol puzzels, lees- en knutselopdrachten, kleurplaten, recepten, challenges en nog veel meer leuks! Leuk voor tijdens de laatste dagen in de klas, maar ook voor thuis, op de achterbank, of op het strand.

Arrow-up