Reading:
Tips voor meer complimenten in de klas

Image

Tips voor meer complimenten in de klas

21 februari 2022

Op 1 maart is het Nationale Complimentendag. Op deze dag willen we natuurlijk iedereen in het zonnetje zetten. Kidsweek in de Klas geeft 3 tips van jong naar oud!

Tip 1: de complimentenbeer

Voor de onderbouw. Neem een knuffel(beer) in je handen en loop rond in de kring. Stop bij een kind en geef hem of haar een compliment. Loop daarna door naar een ander kind en herhaal dit een aantal keer. Vraag na een tijdje of iemand de complimentenbeer over wil nemen. Wie kan een klasgenoot een compliment geven? Tip! Begin met “Ik vind … “

Tip 2: de complimentenmuur

Snijd een aantal kleine kaartjes van gekleurd papier en geef iedere leerling minimaal één kaartje. Hierop schrijven ze:

  • Van: (eigen naam)
  • Voor: (naam kind waarvoor het compliment is bedoeld)
  • Een compliment.

Tip 3: DJ van de week

Zorg ervoor dat iedere week een andere leerling ‘DJ van de Week’ is. Hij of zij mag een liedje opzetten. Ga in de kring zitten. De DJ van de Week mag minimaal 10 kinderen de beurt geven om een compliment voor hem of haar te verzinnen. De leerkracht (of een klasgenoot?) schrijft de complimenten op een vel papier en versiert het papier. Die wordt natuurlijk meegenomen naar huis!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Kidsweek in de Klas? Geef je dan op voor onze wekelijkse nieuwsbrief! Jullie zijn goed bezig, ga zo door! 😉 

Gerelateerde berichten

10 mei 2021

Een nieuwe methode … en nu?

2 september 2021

Lesideeën bij Kidsweek 35

door
luizenmoeder
10 oktober 2018

De Luizenmoeder Quiz

ls je het populaire AVROTROS-programma De Luizenmoeder nog níet kent is dat niet raar, dat vinden wij alleen maar heel bijzonder. De satirische televisiecomedy over het gedrag van ouders en personeel van basisschool De Klimop, tegen elkaar, de kinderen en onderling, is een regelrechte hit! De personages van het schoolplein zijn namelijk enorm herkenbaar.

Arrow-up