Reading:
Gratis les voor Week tegen Pesten

Image

Gratis les voor Week tegen Pesten

21 september 2020

In de Week Tegen Pesten 2020 (van 21 t/m 25 september) staat het aanpakken van pesten en het werken aan een veilige school centraal. Dit jaar is het motto Samen aan zet. Samen zorg je voor een veilige omgeving op school en communicatie is daarbij erg belangrijk. Maar wat je niet kunt benoemen kun je ook niet aanpakken of veranderen.

Daarom heeft Kidsweek in de Klas een les woordenschat gemaakt waarbij de leerlingen nieuwe woorden leren die gaan over ‘pesten’. Ook gaan ze over deze woorden discussiëren: wat is pesten precies en wat kun je er het beste aan doen? In de tweede les gaan de leerlingen aan de slag met een complimentenmuur in de klas. Zij leren hoe ze een compliment kunnen formuleren en wat een compliment met iemand kan doen.

Ook Samsam heeft een speciale les gemaakt die aansluit bij het thema van de week. Met deze les besteed je aandacht aan de bouwstenen solidariteit en identiteit. Aan de hand van het filmpje en de coöperatieve opdrachten worden moeilijke onderwerpen als pesten, discriminatie en racisme bespreekbaar gemaakt in de groep. De leerlingen leren voor hun eigen belangen en die van de groep op te komen.

Gerelateerde berichten

Leerlingen krijgen les in de klas
5 september 2022

De Gouden Weken

17 augustus 2021

Een vliegende start van het nieuwe schooljaar

door
Arrow-up