Reading:
Bewegend leren met Kidsweek

Image

Bewegend leren met Kidsweek

27 januari 2020

Bewegend leren lijkt steeds populairder te worden binnen het basisonderwijs. Volgens meerdere wetenschappers zorgt het bewegend leren voor betere leerprestaties. Ook met Kidsweek in de Klas kun je bewegend leren inzetten. Hoe? Lees het lesidee hieronder.

Lesidee voor bewegend leren

Ter voorbereiding print u de 11 opdrachtkaarten hieronder. Deze hangt u verspreid over het schoolplein of de gymzaal op. De leerlingen werken in tweetallen. Ieder groepje heeft:

  • Twee dobbelstenen
  • Een schrift of blaadje
  • Pen of potlood

De eerste leerling dobbelt met de twee dobbelstenen en telt de ogen bij elkaar op. Vervolgens gaan zij samen op zoek naar de kaart met dat nummer. De leerling maakt de vraag op de opdrachtkaart en schrijft het antwoord in het schrift. De andere leerling controleert de vraag en geeft feedback. Daarna draaien de rollen om.

Klik hier om de PDF te downloaden.

Over Kidsweek in de Klas

In deze wereld wordt het steeds moeilijker om nep van echt nieuws te onderscheiden. Kidsweek in de Klas vindt het belangrijk om leerlingen (en leerkrachten) handvatten te bieden om op basis van betrouwbare bronnen een eigen mening te vormen en kritisch te kijken naar de wereld van morgen.

Lees meer over onze lesmethode Begrijpend Lezen.

Gerelateerde berichten

leesplezier op de basisschool
10 februari 2020

4 tips om leesplezier te verbeteren met Kidsweek in de Klas

Meer in de vorm van de wereld
6 september 2022

Hoe verduurzaam je je klas? 5 tips!

tips google
10 september 2018

7 tips om slimmer te googlen

Zoekmachines als Google geven bijna altijd het antwoord op elke vraag. Toch lukt het soms niet om precies dat te vinden wat je zoekt. Wij helpen met zeven zoekttips.

Arrow-up