Reading:
Afvinken! Deze kerndoelen zijn behandeld bij Wereld & Taal

Image

Afvinken! Deze kerndoelen zijn behandeld bij Wereld & Taal

6 januari 2023

Het nieuwe jaar is begonnen. Tijd om de balans op te maken. Het eerste halfjaar van dit schooljaar zijn er bij onze wereldoriëntatiemethode Kidsweek in de Klas – Wereld & Taal veel onderwerpen aan bod gekomen. Van energieopwekking en plantensoorten tot het koningshuis en Paarse Vrijdag. En dat betekent dat er ook heel wat kerndoelen behandeld zijn in de eerste weken. Klaar? Afvinken maar! 

Kidsweek in de Klas – Wereld & Taal is kerndoeldekkend voor wereldoriëntatie. Dit houdt in dat je met onze lessen alle kerndoelen, opgesteld door SLO (tule.slo.nl) en vallend onder Oriëntatie op jezelf en de wereld, behandelt. Wekelijks selecteren wij een onderwerp uit Kidsweek dat speelt binnen de belevingswereld van de kinderen en dat goed aansluit op één van deze kerndoelen.  

Aan de hand van de actualiteit zijn deze kerndoelen behandeld de afgelopen tijd: 

Groep 5/6: 34, 35, 36, 39, 40, 49, 51, 52 en 53. 

Groep 7/8: 34, 36, 37, 38, 39, 40, 48, 52 en 53.  

Plan een les bij een specifiek kerndoel

Wil je liever zelf aan de slag met het inplannen van een les behorende bij een kerndoel? Dat is mogelijk! Ons archief staat vol lessen die je op elk gewenst moment kunt geven. Ze zijn geordend per thema, zodat je van groep 5 t/m 8 meerdere weken aan één thema kunt werken. Op deze manier kun je zelf inplannen welk onderwerp én kerndoel je wilt behandelen in de les.  

Tip!

In onze lesinstructies vindt je elke week terug welke kerndoelen behandeld worden tijdens de les. 

Verder lezen?

Gerelateerde berichten

luizenmoeder
10 oktober 2018

De Luizenmoeder Quiz

ls je het populaire AVROTROS-programma De Luizenmoeder nog níet kent is dat niet raar, dat vinden wij alleen maar heel bijzonder. De satirische televisiecomedy over het gedrag van ouders en personeel van basisschool De Klimop, tegen elkaar, de kinderen en onderling, is een regelrechte hit! De personages van het schoolplein zijn namelijk enorm herkenbaar.

ideeen voor geintegreerd lesgeven
16 februari 2021

Kansen zien in geïntegreerd lesgeven

Arrow-up