Reading:
Afvinken! Deze kerndoelen zijn behandeld bij Wereld & Taal

Image

Afvinken! Deze kerndoelen zijn behandeld bij Wereld & Taal

6 januari 2023

Het nieuwe jaar is begonnen. Tijd om de balans op te maken. Het eerste halfjaar van dit schooljaar zijn er bij onze wereldoriëntatiemethode Kidsweek in de Klas – Wereld & Taal veel onderwerpen aan bod gekomen. Van energieopwekking en plantensoorten tot het koningshuis en Paarse Vrijdag. En dat betekent dat er ook heel wat kerndoelen behandeld zijn in de eerste weken. Klaar? Afvinken maar! 

Kidsweek in de Klas – Wereld & Taal is kerndoeldekkend voor wereldoriëntatie. Dit houdt in dat je met onze lessen alle kerndoelen, opgesteld door SLO (tule.slo.nl) en vallend onder Oriëntatie op jezelf en de wereld, behandelt. Wekelijks selecteren wij een onderwerp uit Kidsweek dat speelt binnen de belevingswereld van de kinderen en dat goed aansluit op één van deze kerndoelen.  

Aan de hand van de actualiteit zijn deze kerndoelen behandeld de afgelopen tijd: 

Groep 5/6: 34, 35, 36, 39, 40, 49, 51, 52 en 53. 

Groep 7/8: 34, 36, 37, 38, 39, 40, 48, 52 en 53.  

Plan een les bij een specifiek kerndoel

Wil je liever zelf aan de slag met het inplannen van een les behorende bij een kerndoel? Dat is mogelijk! Ons archief staat vol lessen die je op elk gewenst moment kunt geven. Ze zijn geordend per thema, zodat je van groep 5 t/m 8 meerdere weken aan één thema kunt werken. Op deze manier kun je zelf inplannen welk onderwerp én kerndoel je wilt behandelen in de les.  

Tip!

In onze lesinstructies vindt je elke week terug welke kerndoelen behandeld worden tijdens de les. 

Verder lezen?

Gerelateerde berichten

Wereld & Taal
23 maart 2020

Thuisonderwijs met Kidsweek, SLO en Schooltv

Het is een verwarrende tijd voor leerlingen en leraren. De scholen zijn dicht maar het onderwijs gaat door. Er zijn online talloze lesideeën te vinden maar hoe zorg je er voor dat van al deze ideeën goed onderwijs kan worden gemaakt? Kidsweek, Schooltv en SLO bundelen hun krachten en werken samen om thuisonderwijs aan leerlingen uit groep 5 t/m 8 te ondersteunen.

13 maart 2023

Gratis lespakket Wereld en Taal over de Provinciale Statenverkiezingen

Elke maand schrijft Frank een blog over zijn leven als leraar. Deze maand vertelt hij over de schooltuin.

door
Arrow-up