Reading:
SLO lanceert platform basisvaardigheden mét lessen van Kidsweek

Image

SLO lanceert platform basisvaardigheden mét lessen van Kidsweek

9 december 2022

Timmerman, piloot of liever advocaat? Voor elke toekomstdroom is het belangrijk dat leerlingen kennis hebben van basisvaardigheden als rekenen en taal. Desondanks daalt het niveau van leerlingen in het primair onderwijs op het gebied van taal en rekenen. Om deze trend te doorbreken heeft SLO het platform basisvaardigheden gelanceerd: een online omgeving waarop (praktische) adviezen worden gegeven om de basisvaardigheden van leerlingen te versterken.

Ook Kidsweek in de Klas is te vinden op dit nieuwe platform. In samenwerking met SLO hebben we voorbeeldlessen ontwikkeld die dienen als inspiratie om de samenhang tussen de basisvaardigheden en wereldoriëntatie te ontdekken. Met een ingevuld stappenplan, lesbeschrijving én voorbeeldles leert u op een praktische manier leerdoelen uit verschillende leergebieden te combineren. Hierdoor kunt u in het vervolg zelfstandig aan de slag.

Voorbeeldlessen Kidsweek in de Klas

Op het platform basisvaardigheden vindt u Kidsweek in de Klas-lessen bij wereldoriëntatie en taal over de onderwerpen bacteriën en virussen en Anne Frank. Bij de thema’s klimaatzones en Prinsjesdag behandelen wereldoriëntatie in combinatie met rekenen. Voor groep 4 staat een les klaar over kletsende kubussen waarbij samenhang wordt gecreëerd tussen kunstzinnige oriëntatie en rekenen. Daarnaast staat het platform vol met andere lestips om samenhang tussen vakgebieden te creëren.

Basisvaardigheden met Wereld & Taal

Geïntegreerd lesgeven aan de hand van een methode? Bekijk dan eens onze lesmethode Wereld & Taal waarin wereldoriëntatie gecombineerd wordt met de taaldoelen. Tijdens de lessen lezen de leerlingen rijke teksten, vergroten ze hun taalontwikkeling én leren ze over de wereld. De methode voor groep 5 t/m 8 is kerndoeldekkend voor wereldoriëntatie en voor de taaldomeinen lezen, schrijven en mondelinge taalvaardigheid. Een keertje kijken hoe een les van Kidsweek in de Klas eruitziet? Of wilt u de les een keer uitproberen in de klas? Doe dan een proefles Kidsweek in de Klas Wereld en Taal!

Verder lezen?

Gerelateerde berichten

ideeen voor geintegreerd lesgeven
16 februari 2021

Kansen zien in geïntegreerd lesgeven

Esther is de bedenker van het rouwpaspoort. Jaimy heeft veel aan haar tips.
14 november 2022

Tips voor de leerkracht: hoe ga ik om met rouw in de klas?

Probeer geen oplossingen te bedenken en blijf vragen aan een leerling waar hij of zij behoefte aan heeft: praten over het verdriet, of juist niet. Esther Ruël Engelman, rouwbegeleider bij Mijn gouden traan en zelf ook leerkracht in het onderwijs, zit vol tips over hoe om te gaan met rouw in de klas.

10 mei 2021

Een nieuwe methode … en nu?

Arrow-up