Reading:
Gratis lesplan Week Tegen Pesten

Image

Gratis lesplan Week Tegen Pesten

6 september 2022

De slogan van de Week Tegen Pesten 2022 (26 t/m 30 september) is ‘Grapje! Moet toch kunnen?!’. Grapjes zijn heel leuk en zorgen voor gezelligheid en verbinding. Maar grapjes hebben ook een andere kant en kunnen kwetsend zijn. Hoe ga je daarmee om en zorg je samen voor een goede sfeer? 

Gratis lesplan beschikbaar

Een mop vertellen, gieren om klunzige acties of expres jezelf voor paal zetten. Grapjes maken doen we allemaal! Maar grappen pakken ook wel eens minder goed uit… Hoe weet je eigenlijk wanneer iets een goede grap is of juist kwetsend? Je leert het in deze les! Kidsweek in de Klas heeft een les gemaakt over het verschil tussen een grappige grap en een kwetsende grap. We gaan in op hoe een grap anders kan uitpakken dan je als grappenmaker had bedacht. Leerlingen kunnen uitleggen welke grappen grappig zijn en welke horen bij pesten.

Ook zit er een opdracht bij dat aansluit bij het septembernummer van Samsam, Humor. Aan de hand van een strip bespreek je een stelling in de klas.

Themanummer van samsam

Het themanummer Humor sluit volledig aan bij de Week Tegen Pesten en bevat allerlei relevante artikelen, reportages, video’s en informatie. Hoe gaan kinderen om met online grapjes? Wat is de functie van een grap? En wat is in jouw cultuur specifiek grappig?

Wil je in de klas aan de slag met dit thema? Bestel dan het lespakket! Dit pakket bestaat uit 30 magazines met bijbehorend lesmateriaal én een extraatje: de Kidsweek- moppenscheurkalender 2023! Dit magazine sluit aan bij de bouwsteen Digitaal Samenleven en wordt vanaf 15 september 2022 geleverd.

Gerelateerde berichten

Ga aan de slag met meertaligheid in de klas.
20 november 2022

6 manieren om aan de slag te gaan met meertaligheid in de klas

Oekraïens, Turks, Pools, Chinees, Arabisch. Grote kans dat u als leerkracht deze verschillende talen ooit in het klaslokaal hebt gehoord. Een meertalige klas kan een uitdaging vormen, maar kan ook worden gezien als een enorm pluspunt. Hoezo een kostbaar en ingewikkeld landenproject organiseren? Ga op uitwisseling in je eigen klas!

24 januari 2022

Leuke knutseltips voor Valentijnsdag

lesgeven aan de hand van actualiteit
22 maart 2021

Wereld & Taal, lesgeven aan de hand van actualiteit

Arrow-up