Reading:
Nieuwe methode: Kidsweek in de Klas Compleet!

Image

Nieuwe methode: Kidsweek in de Klas Compleet!

2 juni 2022

Elke week nieuw en actueel lesmateriaal op basis van de rijke en journalistieke teksten uit Kidsweek. De artikelen uit Kidsweek worden gebruikt voor Kidsweek in de Klas Compleet: één geïntegreerde kerndoeldekkende methode voor begrijpend lezen, wereldoriëntatie en diverse taaldomeinen voor groep 4 t/m 8.

Met Kidsweek in de Klas Compleet worden onze twee kerndoeldekkende methodes van Kidsweek; Begrijpend Lezen en Wereld & Taal geïntegreerd. In de lessen lezen de leerlingen rijke en actuele teksten uit Kidsweek, doen ze (met hun eigen device) mee met een interactieve digibordles en krijgen ze expliciete instructie voor begrijpend lezen en wereldoriëntatie. De verwerkingsopdracht is gericht op de taaldomeinen lezen, schrijven en/of mondelinge taalvaardigheid.

Tijdsbesparend, altijd actueel en vol leerplezier

Leerkrachten die al vakoverstijgend lesgeven zijn enthousiast. Door de actualiteit in de lessen te betrekken, leren de leerlingen bijvoorbeeld hoe een aardbeving ontstaat op het moment dat zij daar net over hebben gelezen. Dit zorgt ervoor dat de leerlingen extra betrokken zijn bij het onderwerp en nieuwsgierig zijn naar meer (achtergrond)informatie. Naast het feit dat geïntegreerd lesgeven kan zorgen voor een minder overvol lesrooster, leidt het vaak tot betekenisvolle lessen. Dat zorgt voor enthousiaste en betrokken leerlingen én leerkrachten. 

Op deze manier hopen we leerkrachten een flinke tijdsbesparing te bieden, met altijd actueel lesmateriaal en interactieve lessen die het leerplezier vergroten!

Femke Ruiter, hoofd Onderwijs: “Wereldoriëntatie geïntegreerd met begrijpend lezen leidt tot betekenisvol onderwijs!”

Kidsweek in de Klas Compleet bestaat uit:

 • Startles
  Lees met de leerlingen een rijke tekst uit Kidsweek en geef effectieve directe instructie voor begrijpend lezen.
 • Verdiepende les
  Aan de slag met dieper leesbegrip en geef instructie voor wereldoriëntatie.
 • Afsluitende quiz
  De leerlingen laten zien wat zij over het onderwerp hebben geleerd! Speel het klassikaal of plan de quiz in als toets.
 • Aanvullende teksten en filmpjes
  De leerlingen kunnen (zelfstandig) verder lezen over het onderwerp met behulp van de rijke teksten uit Kidsweek en Samsam.
 • Toegang tot ons archief met teksten en lessen
  We hebben een rijk archief vol met teksten en lessen geordend per thema.
 • Toegang tot lessen begrijpend luisteren
  Bekijk video’s waarin (informatieve) prentenboeken worden voorgelezen. Geschikt voor groep 1 t/m 3, waardoor er een doorgaande leerlijn van groep 1 t/m 8 wordt gewaarborgd voor begrijpend lezen. 

Meer weten? Doe een gratis proefles!

Kidsweek in de Klas Compleet is beschikbaar voor alle scholen in Nederland voor groep 4 t/m 8. Leerkrachten kunnen nu alvast gratis een proefles bekijken, of de methode zes weken in de klas uitproberen (vanaf € 89,-). 

Over Kidsweek in de Klas

Kidsweek is een wekelijkse krant voor kinderen van 7-12 jaar. De krant heeft wisselende tekstsoorten en –vormen, zodat hij goed in het onderwijs gebruikt kan worden. Kidsweek in de Klas biedt door middel van de lesmethodes handvatten.  Begrijpend Lezen, Wereld & Taal en Compleet. Kidsweek wordt gemaakt door een journalistiek onafhankelijke redactie die weet hoe ze soms ingewikkelde onderwerpen op een kindvriendelijke manier kan uitleggen, zonder dat het kinderachtig wordt. Op basis van de rijke teksten die door de redactie gemaakt worden, maakt de onderwijsredactie elke week actueel lesmateriaal.  

Verder lezen

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Kidsweek in de Klas? Geef je dan op voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Docent aan de slag met leerlingen met Kidsweek in de Klas Compleet

Gerelateerde berichten

25 augustus 2021

Themakalender schooljaar 2021-2022

door
Kinderen spelen op het schoolplein
31 augustus 2022

Groepjes maken doe je zo!

21 februari 2022

Tips voor meer complimenten in de klas

Arrow-up