Reading:
Doe een proefles van Kidsweek in de Klas

Image

Doe een proefles van Kidsweek in de Klas

door Tineke
24 augustus 2021

Wekelijks wordt er bij het actuele nieuws uit Kidsweek lesmateriaal gemaakt voor onze verschillende lesmethodes; Kidsweek in de Klas – Begrijpend Lezen, Kidsweek in de Klas – Wereld & Taal en Kidsweek in de Klas –  Compleet.  Ben je geïnteresseerd in onze lesmethodes maar wil je eerst even testen of het wel bij je past? Dat kan! Een aantal lessen bieden we gratis aan zodat je kan proberen of het bij je past. Hieronder een overzicht van de meest populaire gratis lespakketten in Lesson Up.

Proefles kidsweek in de klas compleet

Met Kidsweek in de Klas Compleet worden onze twee kerndoeldekkende methodes van Kidsweek; Begrijpend Lezen en Wereld & Taal geïntegreerd. In de lessen lezen de leerlingen rijke en actuele teksten uit Kidsweek, doen ze (met hun eigen device) mee met een interactieve digibordles en krijgen ze expliciete instructie voor begrijpend lezen en wereldoriëntatie. De verwerkingsopdracht is gericht op de taaldomeinen lezen, schrijven en/of mondelinge taalvaardigheid. Voor groep 4 t/m 8.

Proefles Begrijpend Lezen

Kidsweek in de Klas – Begrijpend Lezen is een kerndoeldekkende methode voor groep 4 t/m 8. Het wekelijkse lesmateriaal bestaat uit de krant Kidsweek, lesboekjes en lessen in de digitale leeromgeving. In de lessen wordt aandacht besteed aan kennis van de wereld, technisch lezen, woordenschat en het toepassen van strategieën. Begrijpend lezen wordt dan ook niet als een losstaand vak, maar in samenhang aangeboden. We bieden proeflessen aan op verschillende niveaus: niveau A voor groep 4, niveau B voor groep 5/6 en niveau C voor groep 7/8. 

Proefles Begrijpend Luisteren

Voor leerlingen die beginnen met begrijpend lezen is het essentieel dat ze goed kunnen luisteren. Daarom heeft Kidsweek in de klas bij de methode Begrijpend Lezen lessen begrijpend luisteren gemaakt (voor groep 1 tot en met 3) om de doorgaande leerlijn te waarborgen. Met de lessen begrijpend luisteren werk je aan het vergroten van de kennis van de wereld en woordenschat. Er komen verschillende tekstsoorten aan bod. Zo wordt er zowel gebruikgemaakt van prentenboeken als van informatieve boeken. 

Proeflessen Wereld en Taal

Leren hoe een aardbeving ontstaat als er net een aardbeving in het nieuws is geweest? Dat is Kidsweek in de Klas – Wereld & Taal! Aan de hand van de actualiteit uit Kidsweek gaan kinderen aan de slag met geïntegreerde lessen voor wereldoriëntatie en taal. Tijdens de lessen lezen ze rijke teksten, vergroten ze hun taalontwikkeling én leren ze over de wereld. De methode voor groep 5 t/m 8 is kerndoeldekkend voor wereldoriëntatie en voor de taaldomeinen lezen, schrijven en mondelinge taalvaardigheid. 

De meest populaire proeflessen Wereld & Taal: 

Proefles over pesten

Bij een pesterij heeft iedereen een rol, zelfs als je niets doet. Welke rollen zijn er? Als de leerlingen weten wie wat doet als er gepest wordt, kunnen zij helpen om het pesten te voorkomen of te stoppen. Bekijk het gratis lesplan.

Proefles over slavernij

Vanaf de 17e eeuw verdient Nederland veel geld door mensen te verhandelen. Zij werden gedwongen om als slaaf te werken. Pas op 1 juli 1863 verbiedt Nederland dit. Sindsdien wordt op deze dag Keti Koti (verbreek de ketenen) gevierd. Wij maakten een les waarbij leerlingen alles leren over deze tijd en de viering Keti Koti. Bekijk de les gratis in Lesson Up.

Proefles over klimaat

Terwijl het vaak stortregent in Indonesië, is het in de Gobiwoestijn gortdroog. In sommige gebieden schijnt de zon haast altijd. Op andere plekken blijft het juist ijskoud. Welke klimaten zijn er op de wereld? Volgens de bioloog Wladimir Köppen zijn er vijf basisklimaten. Doe de gratis les in Lesson Up. 

Enthousiast geworden over onze lesmethodes?

Vraag hier een informatiepakket aan of ga direct elke week met de krant en het lesmateriaal aan de slag. U kunt al vanaf € 55, – een proefabonnement afsluiten. Dit abonnement stopt automatisch. Kijk hier voor alle opties.

Verder lezen

Heeft u nog vragen?

Neem vrijblijvend contact op met leraar én adviseur lesmethodes, Frank Snijders. 

Gerelateerde berichten

Kinderen schrijvend aan een bureau
31 augustus 2022

Back2School Schrijfwedstrijd

Begrijpend luisteren
10 februari 2019

Van begrijpend luisteren naar begrijpend lezen

13 juli 2021

Kidsweek zomerboekjes

Elk schooljaar maakt Kidsweek in de Klas drie zomerboekjes boordevol puzzels, lees- en knutselopdrachten, kleurplaten, recepten, challenges en nog veel meer leuks! Leuk voor tijdens de laatste dagen in de klas, maar ook voor thuis, op de achterbank, of op het strand.

Arrow-up